Рулет з листкового тіста з картоплею і лісовими грибами

У розпал сезону лісових грибів пропоную приготувати рулет з листкового тіста з картоплею і грибами. Це простий рецепт з готового листкового дріжджового тіста і білих грибів з цибулею і начинкою з картопляного пюре. Випічка виходить ситною, ароматною і неймовірно смачною. Такий рулет зручно захопити з собою на гостинець.
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове 250 грамів
- Картопля 300 грамів
- Гриби (у мене білі) 300 грамів
- Цибуля ріпчаста 100 грамів
- Петрушка (свіжа) 1-2 гілочки
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Перець мелений (суміш перців) 1 щіпка
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Борошно для роботи з тістом
Для подачі (за бажанням):
- Чебрець або розмарин 1-2 гілочки
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти – гриби, овочі й листкове тісто.
- Замість лісових грибів можна використовувати доступні в магазинах печериці або гливи.
- Листкове тісто необхідно розморозити.
- Білий гриб перед додаванням в начинку необхідно підготувати: всі лісові гриби я ретельно й акуратно мию в мисці з водою, зчищаю верхній шар з ніжки, губкою протираю кожен капелюшок.
- Гриби наріжте шматочками середнього розміру.
- Лісові гриби необхідно попередньо проварити: всипте гриби в каструлю з киплячою водою (води повинно бути близько літра). Після повторного закипання води варіть гриби 5-7 хвилин.
- Відкиньте гриби на друшляк і злийте всю воду.
- Картоплю очистьте, крупно наріжте і відваріть в підсоленій воді до готовності, 15-18 хвилин.
- Картоплю розімніть в пюре, посоліть, перемішайте й остудіть.
- Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Розігрійте в сковороді рослинну олію й обсмажте на ній цибулю до прозорості – 2-3 хвилини.
- Лісові гриби додайте в сковороду й обсмажуйте разом з цибулею ще 5-7 хвилин.
- Вимкніть вогонь і додайте дрібно нарізану зелень петрушки.
- Додайте сіль і мелений перець. Остудіть грибну частину начинки.
- Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Листкове тісто на присипаному борошном столі розкачати в прямокутний пласт площею приблизно 35х25 см і товщиною близько 5 мм.
- Картопляне пюре розподіліть лопаткою по поверхні тіста, не доходячи 3-4 см до одного з довгих країв.
- Зверху на картоплю викладіть гриби з цибулею і петрушкою.
- У напрямку вільного від начинки краю скрутіть рулет. Краї тіста підверніть – всі шви повинні опинитися знизу.
- Рулет акуратно викладіть на деко, застелене пергаментом.
- Виделкою наколіть верх пирога в декількох місцях, щоб тісто не здулося.
- Випікайте рулет з картоплею і лісовими грибами в духовці 30-35 хвилин, до рум’яного кольору тіста.
- Потім акуратно зніміть готовий рулет з дека і трохи остудіть на пергаменті або решітці.
- Перед подачею на тепле тісто можна покласти 1-2 гілочки розмарину або чебрецю – вони додадуть апетитного аромату лісовим грибам приємну нотку.
- Рулет добре тримає форму при розрізанні, дуже смачний і ситний.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з листкового тіста з овочевою начинкою