Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Рулет з листкового тіста з картоплею і лісовими грибами 

У розпал сезону лісових грибів пропоную приготувати рулет з листкового тіста з картоплею і грибами. Це простий рецепт з готового листкового дріжджового тіста і білих грибів з цибулею і начинкою з картопляного пюре. Випічка виходить ситною, ароматною і неймовірно смачною. Такий рулет зручно захопити з собою на гостинець.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове 250 грамів
  • Картопля 300 грамів
  • Гриби (у мене білі) 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів
  • Петрушка (свіжа) 1-2 гілочки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Перець мелений (суміш перців) 1 щіпка
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Борошно для роботи з тістом

Для подачі (за бажанням):

  • Чебрець або розмарин 1-2 гілочки

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти – гриби, овочі й листкове тісто.
  2. Замість лісових грибів можна використовувати доступні в магазинах печериці або гливи.
  3. Листкове тісто необхідно розморозити.
  4. Білий гриб перед додаванням в начинку необхідно підготувати: всі лісові гриби я ретельно й акуратно мию в мисці з водою, зчищаю верхній шар з ніжки, губкою протираю кожен капелюшок.
  5. Гриби наріжте шматочками середнього розміру.
  6. Лісові гриби необхідно попередньо проварити: всипте гриби в каструлю з киплячою водою (води повинно бути близько літра). Після повторного закипання води варіть гриби 5-7 хвилин.
  7. Відкиньте гриби на друшляк і злийте всю воду.
  8. Картоплю очистьте, крупно наріжте і відваріть в підсоленій воді до готовності, 15-18 хвилин.
  9. Картоплю розімніть в пюре, посоліть, перемішайте й остудіть.
  10. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками.
  11. Розігрійте в сковороді рослинну олію й обсмажте на ній цибулю до прозорості – 2-3 хвилини.
  12. Лісові гриби додайте в сковороду й обсмажуйте разом з цибулею ще 5-7 хвилин.
  13. Вимкніть вогонь і додайте дрібно нарізану зелень петрушки.
  14. Додайте сіль і мелений перець. Остудіть грибну частину начинки.
  15. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  16. Листкове тісто на присипаному борошном столі розкачати в прямокутний пласт площею приблизно 35х25 см і товщиною близько 5 мм.
  17. Картопляне пюре розподіліть лопаткою по поверхні тіста, не доходячи 3-4 см до одного з довгих країв.
  18. Зверху на картоплю викладіть гриби з цибулею і петрушкою.
  19. У напрямку вільного від начинки краю скрутіть рулет. Краї тіста підверніть – всі шви повинні опинитися знизу.
  20. Рулет акуратно викладіть на деко, застелене пергаментом.
  21. Виделкою наколіть верх пирога в декількох місцях, щоб тісто не здулося.
  22. Випікайте рулет з картоплею і лісовими грибами в духовці 30-35 хвилин, до рум’яного кольору тіста.
  23. Потім акуратно зніміть готовий рулет з дека і трохи остудіть на пергаменті або решітці.
  24. Перед подачею на тепле тісто можна покласти 1-2 гілочки розмарину або чебрецю – вони додадуть апетитного аромату лісовим грибам приємну нотку.
  25. Рулет добре тримає форму при розрізанні, дуже смачний і ситний. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з листкового тіста з овочевою начинкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close