Випічка і ДесертиСолодка випічка

Рулет з лаваша з маковою начинкою

Рулет з лаваша з маком — це тонка хрустка рум’яна кірочка, солодка й ароматна макова начинка. Рулет дуже швидко готується, не вимагає зусиль для замішування тіста. Це дійсно швидка випічка, яку можна готувати кожен день.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий 220 грамів (2 штуки)
  • Молоко 300 мілілітрів
  • Мак 130 грамів
  • Мед 100 грамів (за смаком)
  • Яйце 1 штука
  • Ванілін 1-2 грами

Приготування:

  1. Мак висипаємо в каструлю з товстими стінками й заливаємо молоком.
  2. Варимо мак з молоком на вогні трохи вище середнього, іноді помішуючи, близько 10 хвилин, поки мак вбере молоко. Кришкою накривати каструлю не потрібно.
  3. Даємо маку охолонути до теплого стану, потім додаємо мед і ванілін.
  4. Яєчний білок відокремлюємо від жовтка (жовток знадобиться пізніше).
  5. Яєчний білок додаємо в каструлю з маком.
  6. Все перемішуємо. Начинка готова. Трохи макової начинки (близько 1 столової ложки) відкладаємо для прикраси рулету.
  7. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  8. На один лаваш наносимо половину макової начинки.
  9. Звертаємо лаваш в рулет.
  10. Так само звертаємо другий рулет. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо рулети. Змащуємо поверхню рулетів яєчним жовтком.
  11. Відкладену макову начинку ділимо навпіл і рівномірно наносимо на кожен рулет поверх жовтка.
  12. Відправляємо рулети з маком в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Не перетримайте рулети з лаваша в духовці, щоб скоринка не надто підсохла.
  13. Готові рулети накриваємо рушником і залишаємо охолонути. Потім розрізаємо рулети з маком на порційні шматочки й подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Морквяний пиріг з сирним кремом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close