Рулет з лаваша з маковою начинкою

Рулет з лаваша з маком — це тонка хрустка рум’яна кірочка, солодка й ароматна макова начинка. Рулет дуже швидко готується, не вимагає зусиль для замішування тіста. Це дійсно швидка випічка, яку можна готувати кожен день.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий 220 грамів (2 штуки)
- Молоко 300 мілілітрів
- Мак 130 грамів
- Мед 100 грамів (за смаком)
- Яйце 1 штука
- Ванілін 1-2 грами
Приготування:
- Мак висипаємо в каструлю з товстими стінками й заливаємо молоком.
- Варимо мак з молоком на вогні трохи вище середнього, іноді помішуючи, близько 10 хвилин, поки мак вбере молоко. Кришкою накривати каструлю не потрібно.
- Даємо маку охолонути до теплого стану, потім додаємо мед і ванілін.
- Яєчний білок відокремлюємо від жовтка (жовток знадобиться пізніше).
- Яєчний білок додаємо в каструлю з маком.
- Все перемішуємо. Начинка готова. Трохи макової начинки (близько 1 столової ложки) відкладаємо для прикраси рулету.
- Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
- На один лаваш наносимо половину макової начинки.
- Звертаємо лаваш в рулет.
- Так само звертаємо другий рулет. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо рулети. Змащуємо поверхню рулетів яєчним жовтком.
- Відкладену макову начинку ділимо навпіл і рівномірно наносимо на кожен рулет поверх жовтка.
- Відправляємо рулети з маком в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин, до утворення рум’яної скоринки. Не перетримайте рулети з лаваша в духовці, щоб скоринка не надто підсохла.
- Готові рулети накриваємо рушником і залишаємо охолонути. Потім розрізаємо рулети з маком на порційні шматочки й подаємо до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Морквяний пиріг з сирним кремом