Випічка і ДесертиСолодка випічкаТістечка

Розумне тістечко

Пропоную приготувати загадкову випічку — Розумне тістечко. Напевно кожен, кому попадався на очі цей рецепт, сумнівався в тому, що таке тістечко у нього вийде. У процесі випікання однорідне по консистенції тісто якимсь чарівним чином розшаровується на три шари. Нижній і верхній шари мають більш щільну консистенцію, а середній шар виходить м’яким і вологим, що нагадує крем.

Готовий корж перед нарізкою потрібно добре охолодити. І, лише потім, розрізати на порції й подати до столу. Готуйте і насолоджуйтеся! Це дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 115 грамів
  • Цукор-пісок 150 грамів
  • Масло вершкове 125 грамів
  • Молоко 500 мілілітрів
  • Яйця курячі 4 штуки
  • Вода 1 столова ложка
  • Ванілін 0,2 чайної ложки
  • Сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Відокремити жовтки від білків. До білків додати дрібку солі й збити в круту піну.
  2. До жовтків додати цукор, ванілін і воду.
  3. Масу добре збити.
  4. На водяній бані розтопити вершкове масло й остудити його до кімнатної температури.
  5. Влити масло в жовткову масу. Суміш добре збити.
  6. У три приймання додавати борошно.
  7. Тісто добре вимішувати.
  8. Додати до тіста збиті білки.
  9. Все добре й обережно вимішати.
  10. У кілька приймань розбавити тісто теплим молоком і добре вимішати.
  11. Вилити тісто у форму, змащену маслом і обсипану борошном.
  12. Поставити форму в духовку, розігріту до температури 175 °C, і випікати близько 1 години. У мене духовка лінива, тому пішло часу 1 година 20 хвилин. Показником готовності тістечка є зарум’янена верхня скоринка. Гарячий готовий пиріг при погойдуванні форми злегка тремтить.
  13. Пиріг добре остудити й розрізати на порції.
  14. При бажанні можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Еклери з шоколадною начинкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close