Рецепти сирників. Десять рецептів ідеальних сирників

Напевно, не знайдеться на світі людини, яка б не любила сирники — ці пухкі гарячі оладки з ніжного сиру з хрусткою скоринкою, политі сметаною або варенням.
Сьогодні ми вирішили поділитися з вами самими класними рецептами ідеальних сирників. Спробуйте приготувати це частування на найближчих вихідних.
Прості класичні сирники
Інгредієнти:
- Сир середньої жирності 500 грамів
- Яйця 2 штуки
- Борошно 5-6 столових ложок
- Цукор 2-3 столові ложки
- Олія соняшникова для смаження
- Сметана для подачі
Приготування:
- Розімніть сир виделкою, щоб в ньому не залишилося грудочок. Додайте яйця і цукор, ретельно перемішайте.
- Додайте в суміш борошно і знову перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
- Сформуйте сирники, трохи обвалявши їх у борошні. Обсмажуйте сирники на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Подавайте сирники зі сметаною, за бажанням посипавши цукровою пудрою.

Дієтичні сирники без борошна
Інгредієнти:
- Сир знежирений 400 грамів
- Вівсяні пластівці або висівки 3 столові ложки
- Яйце 1 штука
- Родзинки, ягоди годжі або яблуко на смак
- Дрібка солі
Приготування:
- Поставте духовку розігріватися на 180 градусів і підготуйте деко, застеливши його фольгою.
- У блендері змішайте яйце, сир і солодкий інгредієнт (родзинки, ягоди годжі або яблуко). Якщо ви вибирали яблуко, натріть його спочатку на крупній тертці (можна зі шкіркою), а потім додавайте в суміш.
- Додайте в суміш вівсяні пластівці й дрібку солі. Перемішайте до однорідної маси. Регулюйте густоту тіста, додаючи вівсяні пластівці.
- Сформуйте сирники, і, додатково обваляйте їх у вівсяних пластівцях, випікайте в духовці приблизно пів години.

Сирники з корицею і бананами
Інгредієнти:
- Сир 200 грамів
- Яйце 1 штука
- Коричневий цукор 1 столова ложка з гіркою
- Банани 2 штуки
- Мелена кориця 1,5 чайної ложки
- Борошно 40 грамів
Приготування:
- Змішайте протертий через сито сир, борошно, яйце, нарізаний на шматочки банан, корицю і цукор. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
- Сформуйте з тіста сирники, а при необхідності трохи обваляйте їх у борошні.
- Обсмажуйте сирники на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Прикрасите готову страву кружальцями банана. За бажанням подавайте до сирників мед, шоколадний або карамельний соус.

Медові сирники на манці
Інгредієнти:
- Сир 200 грамів
- Масло вершкове 50 грамів
- Манка 50 грамів
- Яйця 2 штуки
- Мед 2 столові ложки
- Сіль і цукор за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Сир, протертий через сито, змішайте з яйцями, манкою, медом сіллю і цукром. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідної маси.
- Сформуйте з тіста сирники, а при необхідності трохи обваляйте їх у борошні. Обсмажте їх на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Подавайте готову страву зі сметаною або медом.

Сирники з ягодами
Інгредієнти:
- Сир 200 грамів
- Борошно 70 грамів
- Ягоди (можна використовувати заморожені) 150 грамів
- Цукор 70 грамів
- Яйця 2 штуки
- Рослинна олія для смаження
- Цукрова пудра для прикраси
Приготування:
- Викладіть в миску сир, розбийте яйця, додайте борошно, цукор і ретельно перемішайте до отримання однорідного тіста.
- Додайте в тісто ягоди, знову перемішайте. Сформуйте сирники мокрими руками й обваляйте їх у борошні.
- Обсмажуйте сирники на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки. Подавайте, посипавши цукровою пудрою, з ягідним соусом.

Сирники в духовці
Інгредієнти:
- Сир середньої жирності 400 грамів
- Цукор ванільний 2 чайні ложки
- Цукор 3 столові ложки
- Сметана жирна 5 столових ложок
- Яйця 2 штуки
- Борошно 4 столові ложки
- Манка 3 столові ложки
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Сода 1 чайна ложка
- Ванілін за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Поставте духовку розігріватися на 180 градусів і підготуйте деко, змастивши його олією. У сир, розтертий з цукром, ваніліном, содою і сіллю, додайте яйця і добре перемішайте. Потім додайте борошно, манку і знову перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
- Сформуйте сирники й викладіть їх на деко. Випікайте близько пів години до золотистої скоринки.
- Подавайте сирники зі сметаною, медом, згущеним молоком або ягідним соусом.

Ніжні ванільні сирники
Інгредієнти:
- Сир жирний 500 грамів
- Яйце 1 штука
- Цукор 4 столові ложки
- Ванільний цукор 40 грамів
- Борошно для загустіння тіста
- Цукрова пудра для подачі
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- З’єднайте всі інгредієнти й ретельно перемішайте в блендері до однорідної маси. Додайте борошно, якщо тісто вийшло дуже рідким. Сформувавши сирники, обваляйте їх злегка в борошні.
- Обсмажуйте сирники на заздалегідь розігрітій сковороді на рослинній олії з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Подавайте зі сметаною, посипавши цукровою пудрою, і за бажанням прикрасите свіжими ягодами.

Сирники з цедрою лимона і сухофруктами
Інгредієнти:
- Сир 500 грамів
- Яйця 2 штуки
- Цукор 1,5 стакана
- Дрібка солі
- Цедра половини лимона
- Сухофрукти 1,5 стакана
- Борошно для загустіння тіста
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Сир розімніть до отримання однорідної маси. Додайте до неї сіль, цукор і яйця. Ретельно перемішайте, поступово додаючи сухофрукти, лимонну цедру і борошно, щоб тісто вийшло густим.
- У змащену олією і розігрітій до середнього вогню сковороді обсмажте сформовані руками сирники з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Подавайте зі сметаною, прикрасивши свіжою м’ятою.

Сирники з фетою
Інгредієнти:
- Домашній сир 200 грамів
- Фета 100 грамів
- Яйця 2 штуки
- Борошно 120 грамів
- Цукор 1,5 столової ложки
- Дрібка солі
- Розпушувач 1,5 чайної ложки
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- З’єднайте домашній сир з фетою, добре розім’яти виделкою. Додайте інші інгредієнти (крім борошна) і перемішайте до однорідної маси. Тепер додайте борошно і знову перемішайте.
- Вологими руками сформуйте сирники. У змащену олією і розігрітій до середнього вогню сковороді обсмажте сирники з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Подавайте сирники зі сметаною, медом або соусом з журавлини.

Сирники з зеленню
Інгредієнти:
- Сир середньої жирності 400 грамів
- Яйце 1 штука
- Кріп 2 пучки
- Сушені прянощі за смаком
- Борошно 4 столові ложки
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Змішайте сир, яйце, дрібно нарізаний кріп, сушені прянощі й перемішайте. Додайте борошно, перемішайте до однорідної маси.
- Сформуйте сирники й при необхідності обваляйте їх у борошні. У змащену олією і розігрітій до середнього вогню сковороді обсмажують сирники з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Подавайте блюдо зі сметаною і свіжою зеленню.

Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: 5 простих і дуже смачних рецептів в горщиках