Інші солодощіВипічка і Десерти

Пишні гарбузові оладки з яблуком

Відмінний рецепт для всіх, хто любить овочі. Ці оладки добре підходять тим, хто хоче їсти менше мучного, але при цьому не може без нього жити, адже гарбузове пюре — непоганий компроміс в порівнянні зі звичним тістом. А ще вони дуже яскраві й фотогенічні.

Інгредієнти:

  • Гарбуз 300 грамів
  • Яблуко (велике, несолодке) 1 штука
  • Яйця 1 штука
  • Вода 500 мілілітрів
  • Дріжджі 50 грамів
  • Цукор 3 чайні ложки
  • Сіль 1/2 чайної ложки
  • Борошно 750 грамів
  • Олія рослинна для смаження

Приготування:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння і зваріть до м’якості у воді або на пару.
  2. Покладіть дріжджі в глибокий об’ємний посуд, всипте цукор і додайте яйце. Добре перемішайте. Посоліть і перемішайте знову. Влийте теплу воду — вона повинна бути тепліше кімнатної температури, але не гарячою.
  3. Починайте вводити в тісто борошно, попередньо просіюючи його через сито.
  4. Гарбуз з допомогою блендера подрібніть в пюре і додайте в тісто. Яблуко натріть на крупній тертці й також введіть в тісто. Добре, але акуратно перемішайте. Дайте суміші настоятися 40 хвилин.
  5. Смажте оладки по 3-4 хвилини з кожного боку. Подавайте з будь-яким варенням, повидлом або ніжним сирним сиром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені яблука з сиром в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close