Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пиріжки з листкового тіста з овочевою начинкою

Приготуйте смачні листкові пиріжки з овочами. Листкове тісто можна взяти готове, але краще замісити його самостійно — це нескладно, знадобиться лише вода, борошно, сіль і маргарин. Для овочевої начинки використовуйте помідори, цибулю і солодкий перець. Начинка буде соковитою й ароматною.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Маргарин 50 грамів
  • Яйце (маленьке) 1 штука
  • Вода (тепла) 120 грамів
  • Борошно 250-270 грамів (2 склянки місткістю 200 мл ±)
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Для начинки:

  • Помідори 2 штуки
  • Перець солодкий 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Яйце (для змащування пиріжків) 1 штука
  • Кунжут (для посипання пиріжків) 1-1,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Маргарин розтопіть і залиште для охолодження.
  2. Воду злегка підігрійте і змішайте з сіллю.
  3. Просійте борошно в миску, додайте яйце.
  4. Влийте теплу воду, змішану з сіллю.
  5. Перемішайте компоненти тіста. Спершу будуть грудочки.
  6. Вимішуйте тісто 4-5 хвилин, поки воно не збереться в пружну кулю. Залиште тісто під рушником на 15 хвилин.
  7. Потім розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 4 мм.
  8. Змастіть остиглим розтопленим маргарином. Саме маргарин зробить тісто листковим.
  9. Поверніть тісто в рулет і відправте в холодильник на 15 хвилин.
  10. Тим часом приготуйте начинку. Для цього помідори, цибулю і солодкий перець промийте, почистьте і наріжте овочі невеликими кубиками.
  11. Овочі складіть в миску, полийте олією і додайте за смаком сіль і чорний перець. Перемішайте.
  12. Дістаньте тісто з холодильника, розріжте на шматочки товщиною приблизно 4 см.
  13. Кожен шматочок розкачайте качалкою в коло.
  14. У центр викладіть 1-1,5 столової ложки овочевої начинки.
  15. Сформуйте пиріжок і добре защипніть краї тіста.
  16. Зліпити всі пиріжки. Змастіть їх збитим яйцем і присипте кунжутом.
  17. Викладіть пиріжки на деко і відправте в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів.
  18. Випікайте пиріжки з листкового тіста з овочами 20-25 хвилин до легкої рум’яної скоринки. Готові пиріжки дістаньте з духовки, прикрийте чистим рушником і дайте охолонути 10-15 хвилин, щоб вони стали м’якшими.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Листкові пиріжки з консервованою рибою і рисом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close