Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пиріжки з картоплею з дріжджового тіста

Золотисті ароматні пиріжки з пряною індійською ноткою!
Улюблені пиріжки з дитинства з додаванням прянощів виглядають незвично. Приготувати їх зможе будь-хто, хто хоче проявити фантазію з простими продуктами. Універсальні пиріжки з картоплею і зеленою цибулею прекрасно підходять до чаю, а також хороші на обід до гарячого супу.

Інгредієнти:

Начинка:

  • Картопля 4 штуки
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  • Кінза, коріандр 1 грам
  • Зелена цибуля 20 грамів
  • Перець червоний мелений за смаком

Тісто:

  • Пшеничне борошно 250 грамів
  • Дріжджі 3 грами
  • Сіль 3 грами
  • Цукор 20 грамів
  • Вода 125 мілілітрів
  • Куркума 1 грам

Приготування:

  1. Змішуємо в сухому вигляді пшеничне борошно вищого ґатунку з дріжджами швидкої дії, цукром, меленою куркумою і сіллю. Ніяку опару ставити не потрібно.
  2. Додаємо підігріту сиру воду, замішуємо тісто до густої, щільної консистенції, але не сильно туго. Дріжджове тісто не повинно липнути до рук. Вийшло гарне жовтеньке тісто. Ми залишаємо тісто на 20 хвилин в теплому місці. Перевіряємо наскільки воно підійшло.
  3. Поки тісто підходить, займемося картопляним фаршем з прянощами. Чистимо картоплю, нарізаємо на дрібні кубики. Ставимо картоплю варитися, води робимо мінімум, менше рівня картоплі. Додаємо при варінні рослинну олію в картоплю, мелений коріандр і червоний перець, можна ще додати кумина, але це за бажанням.
  4. Коли картопля робиться м’якою, залишається потовкти її до стану густого пюре. Якщо вийшла зайва рідина, краще злити її спочатку. У процесі можна буде долити небагато.
  5. Зелену цибулю нарізаємо дрібними шматочками й додаємо в картопляну начинку. Ретельно перемішуємо.
  6. Тісто вже підійшло, збільшилось в розмірах, обробляємо його на кульки, робимо з них коржі приблизно по 80 міліметрів в діаметрі.
  7. Розкладаємо фарш по центру кружечків, залишаючи поля для заклеювання.
  8. Збираємо краї за типом мішечка, заклеюємо тісто, перевертаємо швом вниз. Розкладаємо на деко. У мене вийшло 17 штучок.
  9. Випікаємо в духовці. У мене електрична духовка, в ній виставляю режим випічки на 250 градусів. Обігрів перемикаю на верх і низ. Пиріжки починають рум’янитися через 12 хвилин, перемикаю на вентиляцію з верхнім нагрівом. Пиріжки рівномірно пропікаються зверху і дуже швидко.
  10. Витягуємо з духовки. Я ще промазую, за допомогою пензлика, солодким сиропом кірку у пиріжків. Не всім таке поєднання сподобається. Зате вони стали м’якими й блискучими.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашні булочки скони

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close