Пиріг з ягодами

Ніжний, легкий, смачний пиріг. З простих продуктів. Ягоду можна брати будь-яку, в моєму випадку це заморожена смородина.
Ніжний, апетитний пиріг з соковитими ягодами прекрасно підійде для осінніх посиденьок за чашкою чаю з рідними й близькими людьми.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно пшеничне 250 грамів
- Яйце куряче (невеликі) 3 штуки
- Цукор 180 грамів
- Кефір 100 мілілітрів
- Сода 1 чайна ложка
- Розпушувач тіста 1 чайна ложка
- Ванілін 1 грам
- Масло вершкове (розтоплене) 70 мілілітрів
Начинка:
- Ягода 1 склянка
- Цукор 1 столова ложка
- Желатин 1 столова ложка
Приготування:
- Кефір змішати з содою. Яйця збити з цукром і ваніліном. Додати кефір і масло, перемішати.
- Частинами додати борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності тіста.
- В розморожену ягоду додати желатин і цукор, акуратно перемішати. Завдяки желатину ягода не пустить сік в тісто і буде виглядати акуратно в пирозі.
- Форму застелити пергаментом, у мене форма 20 * 30 см (кругла форма підійде діаметром 22-23 см).
- Вилити половину тіста, розрівняти. Викласти ягоди на тісто. Вилити на ягоди тісто, що залишилось.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
- Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою і розрізати на шматочки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Галета з яблуками