Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пиріг з ягодами

Ніжний, легкий, смачний пиріг. З простих продуктів. Ягоду можна брати будь-яку, в моєму випадку це заморожена смородина.

Ніжний, апетитний пиріг з соковитими ягодами прекрасно підійде для осінніх посиденьок за чашкою чаю з рідними й близькими людьми.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно пшеничне 250 грамів
  • Яйце куряче (невеликі) 3 штуки
  • Цукор 180 грамів
  • Кефір 100 мілілітрів
  • Сода 1 чайна ложка
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка
  • Ванілін 1 грам
  • Масло вершкове (розтоплене) 70 мілілітрів

Начинка:

  • Ягода 1 склянка
  • Цукор 1 столова ложка
  • Желатин 1 столова ложка

Приготування:

  1. Кефір змішати з содою. Яйця збити з цукром і ваніліном. Додати кефір і масло, перемішати.
  2. Частинами додати борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності тіста.
  3. В розморожену ягоду додати желатин і цукор, акуратно перемішати. Завдяки желатину ягода не пустить сік в тісто і буде виглядати акуратно в пирозі.
  4. Форму застелити пергаментом, у мене форма 20 * 30 см (кругла форма підійде діаметром 22-23 см).
  5. Вилити половину тіста, розрівняти. Викласти ягоди на тісто. Вилити на ягоди тісто, що залишилось.
  6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
  7. Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою і розрізати на шматочки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Галета з яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close