Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пиріг з сирною начинкою і мандаринами

Рецепт смачного пирога з пісочного тіста, з ніжною сирно-мандариновою начинкою і повітряним кремом безе — італійською меренгою з яєчних білків, збитих з цукровим сиропом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Масло вершкове 200 грамів
  • Жовтки 3 штуки
  • Сметана 2 столові ложки
  • Цукор 100 грамів
  • Борошно 400 грамів
  • Сіль 1 щіпка

Для начинки:

  • Сир 500 грамів
  • Сметана 200 грамів
  • Жовтки 3 штуки
  • Крохмаль кукурудзяний 3 столові ложки
  • Цукор 100 грамів

Для мандаринового прошарку:

  • Мандарини 600 грамів
  • Цукор 4 столові ложки
  • Вода 50 мілілітрів

Для меренги:

  • Білки яєчні 3 штуки
  • Цукор 100 грамів
  • Вода 50 мілілітрів

Приготування:

  1. Вершкове масло для тіста повинно бути охолодженим.
  2. Мандарини очистити від шкірки, а потім часточки очистити від плівок.
  3. Цукор змішати з водою, прогріти до тих пір, поки цукор не розчиниться.
  4. Мандарини залити гарячим цукровим сиропом і залишити під кришкою остигати.
  5. Борошно просіяти в миску.
  6. Охолоджене масло, вмочуючи в борошно, натерти на тертці.
  7. Перетерти руками масло з борошном до стану крихти.
  8. Додати сіль, цукор, жовтки, сметану.
  9. Швидко замісити тісто і зібрати в кулю.
  10. Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном.
  11. Тісто розкачати на пергаментному папері.
  12. Акуратно перенести розкачане тісто в форму, сформувати бортик.
  13. Накрити пергаментом тісто в формі так, щоб він прикривав бортик. Насипати сухий горох.
  14. Випікати в духовці, розігрітій до 200 градусів, близько 10 хвилин.
  15. Прибрати пергамент і горох, повернути основу пирога в духовку ще на 5-7 хвилин.
  16. Для начинки сир з цукром, жовтками, сметаною і крохмалем збити за допомогою блендера.
  17. Збивати сирну начинку до однорідності.
  18. З мандаринів злити сироп. Викласти на спечену основу часточки мандаринів.
  19. На мандарини викласти сирну масу.
  20. Випікати в духовці при 170-180 градусах близько 1 години.
  21. Приготувати цукровий сироп для італійської меренги: залити цукор водою, поставити на вогонь.
  22. Варити сироп до проби на м’яку кульку.
  23. Білки збити в міцну піну.
  24. Не припиняючи збивати білки, влити до них тонкою цівкою цукровий сироп. Продовжити збивання крему безе доти, поки від віночка не ​​буде залишатися чіткий слід. Маса повинна нерухомо триматися на віночку, навіть якщо його перевернути.
  25. Викласти меренгу на пиріг.
  26. Помістити в духовку під гриль на 2-3 хвилини до легкої рум’яності безе.
  27. Готовий пиріг остудити й потім розрізати на порційні шматочки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з варенням, чаєм і корицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close