Пиріг з сирною начинкою і мандаринами

Рецепт смачного пирога з пісочного тіста, з ніжною сирно-мандариновою начинкою і повітряним кремом безе — італійською меренгою з яєчних білків, збитих з цукровим сиропом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Масло вершкове 200 грамів
- Жовтки 3 штуки
- Сметана 2 столові ложки
- Цукор 100 грамів
- Борошно 400 грамів
- Сіль 1 щіпка
Для начинки:
- Сир 500 грамів
- Сметана 200 грамів
- Жовтки 3 штуки
- Крохмаль кукурудзяний 3 столові ложки
- Цукор 100 грамів
Для мандаринового прошарку:
- Мандарини 600 грамів
- Цукор 4 столові ложки
- Вода 50 мілілітрів
Для меренги:
- Білки яєчні 3 штуки
- Цукор 100 грамів
- Вода 50 мілілітрів
Приготування:
- Вершкове масло для тіста повинно бути охолодженим.
- Мандарини очистити від шкірки, а потім часточки очистити від плівок.
- Цукор змішати з водою, прогріти до тих пір, поки цукор не розчиниться.
- Мандарини залити гарячим цукровим сиропом і залишити під кришкою остигати.
- Борошно просіяти в миску.
- Охолоджене масло, вмочуючи в борошно, натерти на тертці.
- Перетерти руками масло з борошном до стану крихти.
- Додати сіль, цукор, жовтки, сметану.
- Швидко замісити тісто і зібрати в кулю.
- Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном.
- Тісто розкачати на пергаментному папері.
- Акуратно перенести розкачане тісто в форму, сформувати бортик.
- Накрити пергаментом тісто в формі так, щоб він прикривав бортик. Насипати сухий горох.
- Випікати в духовці, розігрітій до 200 градусів, близько 10 хвилин.
- Прибрати пергамент і горох, повернути основу пирога в духовку ще на 5-7 хвилин.
- Для начинки сир з цукром, жовтками, сметаною і крохмалем збити за допомогою блендера.
- Збивати сирну начинку до однорідності.
- З мандаринів злити сироп. Викласти на спечену основу часточки мандаринів.
- На мандарини викласти сирну масу.
- Випікати в духовці при 170-180 градусах близько 1 години.
- Приготувати цукровий сироп для італійської меренги: залити цукор водою, поставити на вогонь.
- Варити сироп до проби на м’яку кульку.
- Білки збити в міцну піну.
- Не припиняючи збивати білки, влити до них тонкою цівкою цукровий сироп. Продовжити збивання крему безе доти, поки від віночка не буде залишатися чіткий слід. Маса повинна нерухомо триматися на віночку, навіть якщо його перевернути.
- Викласти меренгу на пиріг.
- Помістити в духовку під гриль на 2-3 хвилини до легкої рум’яності безе.
- Готовий пиріг остудити й потім розрізати на порційні шматочки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з варенням, чаєм і корицею