Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пиріг з ревеню з франжіпаном

Кисло-солодкий ревінь досить рідко використовується господинями для створення кулінарних творінь. Це дуже несправедливо, адже з нього можна приготувати воістину унікальні страви з неповторним смаком і ароматом. Стебла цієї рослини збагачені вітамінами й корисними мікроелементами. Тому поїдання страв з ревенем приносить не тільки задоволення, але і бажану користь організму.

Знайомимо вас з чудовою та оригінальною ідеєю випічки з ревенем. Пиріг виходить дуже соковитим, має дивовижний пряний аромат і приємну кислину. Не бійтеся експериментів і обов’язково приготуйте таке блюдо своїй родині. Ваші кулінарні експерименти будуть оцінені ними по достоїнству.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 140 грамів
  • Мигдальне борошно 120 грамів
  • Універсальне борошно 30 грамів
  • Сіль 1/2 чайної ложки
  • Розпушувач 1/8 чайної ложки
  • Вершкове масло 170 грамів
  • Крижана вода 5 столових ложок
  • Цукор 100 грамів
  • Апельсинова цедра 2 чайні ложки
  • Яйця 2 штуки
  • Мигдальний екстракт 1/4 чайної ложки
  • Екстракт ванілі 1/4 чайної ложки
  • Стебла ревеню 450 грамів
  • Сирий мигдаль 1/3 чашки

Приготування:

  1. Помістити в кухонний комбайн пшеничне борошно і половину мигдального борошна, розпушувач і сіль. Перемішувати масу до отримання однорідної консистенції. Додати в сухі інгредієнти шматочки масла і розчавити їх до розміру з невелику горошину.
  2. Влити в місткість крижану воду і гарненько перемішати тісто до утворення розсипчастої структури.
    Перенести тісто на чисту поверхню і замісити. Після того як тісто буде готове, його потрібно обернути харчовою плівкою і помістити в холодильник для охолодження.
  3. Як тісто буде підготовлено, можна приступати до приготування начинки франжіпан. Для цього в посуд висипати половину цукру й апельсинову цедру. Цукор і апельсин ретельно перемішати, щоб він просочився ароматом цитруса.
  4. У місткість з цукром і цедрою висипати другу половину мигдального борошна й універсальне борошно. Додати до них вершкове масло, яйце й екстракти. Суміш перемішати до однорідності й помістити в холодильник.
  5. Нарізати шматочками стебла ревеню і помістити в миску. Туди ж додати 50 грамів цукру. Перемішати інгредієнти.
  6. На поверхню викласти підготовлене тісто. Сформувати з нього коло діаметром 30 см і товщиною в 0,6 см.
  7. На деко для випікання покласти пергамент. Підготовлене тісто викласти на деко і накрити шаром начинки. Викладати начинку потрібно рівномірно, залишаючи 1,5-3 см по краях. За допомогою ложки розподілити ревінь з цукром по поверхні.
  8. Відкриті краї пирога згорнути так, щоб на них не залишалося отворів і тріщин. Якщо цього не зробити, в процесі випікання буде витікати соковита начинка.
  9. В цей час в окремому посуді збити яйце з водою. Акуратно змастити сумішшю краї випічки. Сирі мигдальні кільця розподілити на відкритій частині пирога. Зверху його трохи присипати цукром.
  10. Розігріти духовку до 180 ˚ С. Після чого помістити в неї пиріг з ревенем. Випікати блюдо необхідно протягом 50-60 хвилин, поки краї випічки не придбають золотистий колір.
  11. Перед подачею на стіл пиріг трохи охолодити. Як доповнення до страви можна подати ванільне морозиво або вершки. Таке поєднання допомагає розкритися повністю смаку страви.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Здобні булочки з корицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close