Пиріг з ревеню з франжіпаном

Кисло-солодкий ревінь досить рідко використовується господинями для створення кулінарних творінь. Це дуже несправедливо, адже з нього можна приготувати воістину унікальні страви з неповторним смаком і ароматом. Стебла цієї рослини збагачені вітамінами й корисними мікроелементами. Тому поїдання страв з ревенем приносить не тільки задоволення, але і бажану користь організму.
Знайомимо вас з чудовою та оригінальною ідеєю випічки з ревенем. Пиріг виходить дуже соковитим, має дивовижний пряний аромат і приємну кислину. Не бійтеся експериментів і обов’язково приготуйте таке блюдо своїй родині. Ваші кулінарні експерименти будуть оцінені ними по достоїнству.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 140 грамів
- Мигдальне борошно 120 грамів
- Універсальне борошно 30 грамів
- Сіль 1/2 чайної ложки
- Розпушувач 1/8 чайної ложки
- Вершкове масло 170 грамів
- Крижана вода 5 столових ложок
- Цукор 100 грамів
- Апельсинова цедра 2 чайні ложки
- Яйця 2 штуки
- Мигдальний екстракт 1/4 чайної ложки
- Екстракт ванілі 1/4 чайної ложки
- Стебла ревеню 450 грамів
- Сирий мигдаль 1/3 чашки
Приготування:
- Помістити в кухонний комбайн пшеничне борошно і половину мигдального борошна, розпушувач і сіль. Перемішувати масу до отримання однорідної консистенції. Додати в сухі інгредієнти шматочки масла і розчавити їх до розміру з невелику горошину.
- Влити в місткість крижану воду і гарненько перемішати тісто до утворення розсипчастої структури.
Перенести тісто на чисту поверхню і замісити. Після того як тісто буде готове, його потрібно обернути харчовою плівкою і помістити в холодильник для охолодження. - Як тісто буде підготовлено, можна приступати до приготування начинки франжіпан. Для цього в посуд висипати половину цукру й апельсинову цедру. Цукор і апельсин ретельно перемішати, щоб він просочився ароматом цитруса.
- У місткість з цукром і цедрою висипати другу половину мигдального борошна й універсальне борошно. Додати до них вершкове масло, яйце й екстракти. Суміш перемішати до однорідності й помістити в холодильник.
- Нарізати шматочками стебла ревеню і помістити в миску. Туди ж додати 50 грамів цукру. Перемішати інгредієнти.
- На поверхню викласти підготовлене тісто. Сформувати з нього коло діаметром 30 см і товщиною в 0,6 см.
- На деко для випікання покласти пергамент. Підготовлене тісто викласти на деко і накрити шаром начинки. Викладати начинку потрібно рівномірно, залишаючи 1,5-3 см по краях. За допомогою ложки розподілити ревінь з цукром по поверхні.
- Відкриті краї пирога згорнути так, щоб на них не залишалося отворів і тріщин. Якщо цього не зробити, в процесі випікання буде витікати соковита начинка.
- В цей час в окремому посуді збити яйце з водою. Акуратно змастити сумішшю краї випічки. Сирі мигдальні кільця розподілити на відкритій частині пирога. Зверху його трохи присипати цукром.
- Розігріти духовку до 180 ˚ С. Після чого помістити в неї пиріг з ревенем. Випікати блюдо необхідно протягом 50-60 хвилин, поки краї випічки не придбають золотистий колір.
- Перед подачею на стіл пиріг трохи охолодити. Як доповнення до страви можна подати ванільне морозиво або вершки. Таке поєднання допомагає розкритися повністю смаку страви.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Здобні булочки з корицею