Пиріг з мигдальним кремом і нектаринами

Пропонуємо приготувати цікавий літній пиріг з мигдальним кремом і нектаринами.
Якщо ви втомилися від одноманітності й рецептів, що вже проїлися – ця ідея точно для вас. Незвичайні смакові поєднання, приємний і ніжний аромат, а також дуже апетитний зовнішній вигляд страви – такий оригінальний пиріг наповнить спекотні дні задоволенням.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 115 грамів
- Цукор пісок 100 грамів
- Яйце 2 штуки
- Мигдальне борошно 130 грамів
- Темний ром 2 чайні ложки
- Екстракт мигдалю 1/8 чайної ложки
- Сіль 1 щіпка
- Нектарини 370 грамів
- Малина 100 грамів
Для тіста:
- Вершкове масло 85 грамів
- Рослинна олія 1 столова ложка
- Вода 3 столові ложки
- Цукор пісок 1 столова ложка
- Сіль 1/8 чайної ложки
Для прикрас:
- Абрикосовий джем 2 столові ложки
- Морозиво для подачі
Приготування:
- Спочатку варто зайнятися приготуванням тіста. Для цього у велику миску потрібно висипати борошно, цукор пісок і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішати масу, а потім додати в неї рослинну олію, воду і щіпку солі. Отримане тісто добре вимісити й поставити на деякий час в холодильник для охолодження.
- У цей час можна приступити до приготування мигдального крему. Для чого, в миску помістити вершкове масло і цукор. Ретельно збити масу міксером до пухнастого стану на високій швидкості протягом 1 хвилини. Додати в отриману масу спочатку одне яйце і все гарненько збити, а потім – друге.
- До отриманої маси додати мигдалеве борошно, темний ром, екстракт мигдалю і дрібку солі. Ще раз все добре перемішати й відставити убік.
- Під водою промити нектарини й потім перемістити їх на обробну дошку. Розрізати ножем фрукти навпіл, витягти з них кісточки, а сам плід нарізати невеликими скибочками.
- Поставити на розігрів до 210˚С духовку. У форму для випічки викласти акуратно охолоджене тісто і руками розподілити його по формі. Поставити форму з тістом в духовку і випікати протягом 15 хвилин, поки воно не набуде золотисто-коричневий колір.
- Перед тим як викладати начинку, корж пирога повинен трохи охолонути. Як тільки це відбудеться на нього можна викладати мигдальний крем. Поверх крему потрібно красиво розкласти скибочки нектаринів, а між ними – ягоди малини.
- Поставити пиріг в духовку, знизити температуру в ній до 190˚С і залишити блюдо випікатися на 30-35 хвилин. Приготований десерт дістати з духовки й дати йому трохи охолонути. Пиріг трохи промазати зверху абрикосовим джемом і перед подачею на стіл доповнити улюбленим морозивом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Груші в сиропі з імбирного чаю з лимоном