Пиріг з листкового тіста, з яблуками і корицею

Цей яблучний пиріг на тонкому хрусткому листковому тісті став улюбленим в нашій родині. Адже неможливо відмовитися від шматочка пирога з такою ніжною яблучною начинкою з приємною ноткою ароматної кориці.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове 250 грамів (1 пласт)
- Яблука 250 грамів
- Мед 25 грамів
- Сметана 150 грамів
- Масло вершкове 25 грамів
- Кориця мелена на смак
- Яйце 1 штука
Приготування:
- Тісто дістаньте з морозильної камери й розморозити.
- Яблука вимийте і висушіть.
- Яблука розрізати на четвертинки, видаліть серцевини. Наріжте яблука тонкими часточками.
- Викладіть яблука в сковороду і додайте до них вершкове масло.
- Поставте сковороду на повільний вогонь і готуйте яблука протягом 7 хвилин, поки вони не стануть м’якими, але продовжать добре тримати форму.
- Посипте яблука корицею.
- Додайте в сковороду з обсмаженими яблуками мед. Яблука перемішайте і зніміть з вогню. Повністю їх остудіть.
- У миску викладіть сметану і до неї додайте яйце. Перемішайте до однорідності.
- Вилийте сметанну масу в сковороду з остиглими яблуками й перемішайте.
- Листкове тісто покладіть на папір для випічки й розкачайте в пласт товщиною 3 мм, перекладіть на деко.
- Викладіть частину начинки на тісто і розподіліть, не доходячи до країв. Сформуйте бортики.
- Викладіть начинку, що залишилася і розрівняйте.
- Залиште пиріг в теплому місці для вистоювання на 30-40 хвилин.
- Приблизно за 15 хвилин до закінчення часу вистоювання включіть її для розігрівання до 180 градусів.
- Поставте пиріг в гарячу духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
- Вийміть пиріг з духовки й остудіть.
- Розріжте пиріг на порційні шматочки й подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Дріжджові пиріжки з брусницею (в духовці)