Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пиріг з листкового тіста, з яблуками і корицею

Цей яблучний пиріг на тонкому хрусткому листковому тісті став улюбленим в нашій родині. Адже неможливо відмовитися від шматочка пирога з такою ніжною яблучною начинкою з приємною ноткою ароматної кориці.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове 250 грамів (1 пласт)
  • Яблука 250 грамів
  • Мед 25 грамів
  • Сметана 150 грамів
  • Масло вершкове 25 грамів
  • Кориця мелена на смак
  • Яйце 1 штука

Приготування:

  1. Тісто дістаньте з морозильної камери й розморозити.
  2. Яблука вимийте і висушіть.
  3. Яблука розрізати на четвертинки, видаліть серцевини. Наріжте яблука тонкими часточками.
  4. Викладіть яблука в сковороду і додайте до них вершкове масло.
  5. Поставте сковороду на повільний вогонь і готуйте яблука протягом 7 хвилин, поки вони не стануть м’якими, але продовжать добре тримати форму.
  6. Посипте яблука корицею.
  7. Додайте в сковороду з обсмаженими яблуками мед. Яблука перемішайте і зніміть з вогню. Повністю їх остудіть.
  8. У миску викладіть сметану і до неї додайте яйце. Перемішайте до однорідності.
  9. Вилийте сметанну масу в сковороду з остиглими яблуками й перемішайте.
  10. Листкове тісто покладіть на папір для випічки й розкачайте в пласт товщиною 3 мм, перекладіть на деко.
  11. Викладіть частину начинки на тісто і розподіліть, не доходячи до країв. Сформуйте бортики.
  12. Викладіть начинку, що залишилася і розрівняйте.
  13. Залиште пиріг в теплому місці для вистоювання на 30-40 хвилин.
  14. Приблизно за 15 хвилин до закінчення часу вистоювання включіть її для розігрівання до 180 градусів.
  15. Поставте пиріг в гарячу духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
  16. Вийміть пиріг з духовки й остудіть.
  17. Розріжте пиріг на порційні шматочки й подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Дріжджові пиріжки з брусницею (в духовці)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close