Пиріг з листкового тіста з яблуками і корицею

Якщо у вас в морозильній камері є упаковка листкового дріжджового тіста, то в цьому випадку ви завжди будете підготовлені до приходу гостей, адже всього за пів години (без урахування розморожування тіста) у вас буде чудове частування до чаю — ароматний листковий пиріг з яблуками і корицею. Нічого складного: розгортаєте тісто, викладаємо начинку і відправляємо в духовку випікатися!
Інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове 500 грамів
- Яблука 500 грамів
- Масло вершкове 50 грамів
- Цукор 50 грамів
- Кориця мелена 1/4 чайної ложки
- Борошно пшеничне 2 столові ложки
- М’ята свіжа для прикраси
Приготування:
- Яблука очистьте від шкірки й серцевини, розріжте на четвертинки.
- Кожну четвертинку яблука розріжте ще на три частини. Загалом кожне яблуко вийде розділити на 12 часточок.
- Тісто розрізати на дві половини — вийде два пироги.
- Кожну частину тіста качалкою розкачайте в прямокутник і за допомогою кришки або дна рознімної форми виріжте з них круглі основи для пирогів (у мене — діаметром 25 см).
- Духовку включіть для розігрівання до 200 градусів.
- Викладіть основи для пирогів на деко або в форми для випікання. Якщо покриття дека або форм — не тефлонове, застеліть дно пергаментом.
- Нарізані яблука викладіть по колу навхрест, залишаючи 1-1,5 см від краю тіста.
- Вершкове масло розтопіть і змастіть поверхню яблук за допомогою кулінарного силіконового пензлика.
- Цукор розподіліть по яблуках.
- Присипте яблука корицею.
- Випікайте пироги з листкового тіста з яблуками в розігрітій духовці 20-25 хвилин. Яблука стануть м’якими, а краї тіста — рум’яними й апетитними.
- Злегка остудіть пироги на решітці — це важливо, щоб яблучний сік вбрався в тісто, а не витікав на тарілку при розрізанні пирога.
- Перекладіть яблучні галети на тарілки.
- Прикрасите галети свіжою м’ятою.
- Наріжте листкові пироги з яблуками й корицею порційними шматочками й подавайте.
Ніжні хрусткі краї в поєднанні з соковитою начинкою та божевільним ароматом — це краще пригощання!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з грушами, горіхами й шоколадом