Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пиріг з листкового тіста з яблуками і корицею

Якщо у вас в морозильній камері є упаковка листкового дріжджового тіста, то в цьому випадку ви завжди будете підготовлені до приходу гостей, адже всього за пів години (без урахування розморожування тіста) у вас буде чудове частування до чаю — ароматний листковий пиріг з яблуками і корицею. Нічого складного: розгортаєте тісто, викладаємо начинку і відправляємо в духовку випікатися!

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове 500 грамів
  • Яблука 500 грамів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Цукор 50 грамів
  • Кориця мелена 1/4 чайної ложки
  • Борошно пшеничне 2 столові ложки
  • М’ята свіжа для прикраси

Приготування:

  1. Яблука очистьте від шкірки й серцевини, розріжте на четвертинки.
  2. Кожну четвертинку яблука розріжте ще на три частини. Загалом кожне яблуко вийде розділити на 12 часточок.
  3. Тісто розрізати на дві половини — вийде два пироги.
  4. Кожну частину тіста качалкою розкачайте в прямокутник і за допомогою кришки або дна рознімної форми виріжте з них круглі основи для пирогів (у мене — діаметром 25 см).
  5. Духовку включіть для розігрівання до 200 градусів.
  6. Викладіть основи для пирогів на деко або в форми для випікання. Якщо покриття дека або форм — не тефлонове, застеліть дно пергаментом.
  7. Нарізані яблука викладіть по колу навхрест, залишаючи 1-1,5 см від краю тіста.
  8. Вершкове масло розтопіть і змастіть поверхню яблук за допомогою кулінарного силіконового пензлика.
  9. Цукор розподіліть по яблуках.
  10. Присипте яблука корицею.
  11. Випікайте пироги з листкового тіста з яблуками в розігрітій духовці 20-25 хвилин. Яблука стануть м’якими, а краї тіста — рум’яними й апетитними.
  12. Злегка остудіть пироги на решітці — це важливо, щоб яблучний сік вбрався в тісто, а не витікав на тарілку при розрізанні пирога.
  13. Перекладіть яблучні галети на тарілки.
  14. Прикрасите галети свіжою м’ятою.
  15. Наріжте листкові пироги з яблуками й корицею порційними шматочками й подавайте.

Ніжні хрусткі краї в поєднанні з соковитою начинкою та божевільним ароматом — це краще пригощання!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з грушами, горіхами й шоколадом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close