Пиріг з грибами на кефірі

Приготуємо простий у виконанні, але дуже смачний і апетитний пиріг з грибами й зеленою цибулею. Його можна подати навіть до чаю або кави.
Всім, хто захоче пекти заливні пироги, дуже рекомендую записати у свою кулінарну книгу рецепт тіста цього заливного пирога. Начинка може бути будь-якою, але тісто не підведе. Пиріг виходить дуже м’який, ніжний і високий. Замість глив можна взяти й інші лісові гриби. Від того, які гриби ви будете використовувати, багато в чому залежить і смак пирога.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір жирністю 3,2% 500 мілілітрів
- Борошно пшеничне в/с 300 грамів
- Яйця курячі 3 штуки
- Цукор-пісок 1 столова ложка
- Сода харчова 0,5 чайної ложки
- Сіль 1 чайна ложка
Для начинки:
- Гриби гливи 300 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Часник 3 зубчики
- Цибуля зелена 1 пучок
- Олія соняшникова 2 столові ложки
- Сіль 0,75 чайної ложки
Приготування:
- Цибулину очистити й подрібнити.
- Часточки часнику очистити від сухої оболонки й дрібно порубати.
- Гриби вимити, обсушити й дрібно порізати.
- Пір’я зеленої цибулі вимити в холодній проточній воді, обсушити й нарізати тонкими кільцями.
- Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією й обсмажити до м’якості й легкого рум’янцю.
- До цибулі додати подрібнені гриби й часник.
- Все перемішати й тушкувати до повного випаровування соку.
- До грибної маси додати зелену цибулю і сіль.
- Начинку тушкувати на сковороді близько 4-5 хвилин і остудити.
- У просторій мисці з’єднати кефір, яйця, цукор і сіль.
- Суміш злегка збити до отримання однорідної маси.
- Додати просіяне борошно, змішане з содою.
- Змішуємо тісто. Воно повинно бути рідкуватим, як на оладки.
- У місткість для запікання, у мене силіконова, вилити половину тіста.
- Силіконові форми нічим не змащувати. Якщо ж посуд металевий, керамічний або скляний, то попередньо потрібно змастити його олією.
- Залити начинку тістом, що залишилось так, щоб воно повністю покрило грибну масу.
- Місткість поставити в духовку, розігріту до температури 180 °C.
- Якщо ж використовується керамічний або скляний посуд, то ставити його треба спочатку тільки в холодну духовку, а потім вже включати її на потрібну температуру.
- Час випікання залежить від особливостей вашої духовки й від використовуваного посуду. У мене в силіконовій формі пиріг випікався рівно 1 годину.
- Пиріг злегка остудити у формі, а потім вийняти й накрити рушником на 10 хвилин. Після цього можна розрізати його на порції.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тортилья із пшеничного борошна