Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пиріг з грушами, горіхами й шоколадом

Пиріг з грушами, шоколадом і горіхами не залишить байдужими любителів ароматної солодкої випічки. Пиріг готується досить просто, але його смак яскравий і насичений. Поєднання продуктів — дуже гармонійне!

Інгредієнти:

  • Груші великі 2 штуки (700 грамів)
  • Горіхи волоські 100 грамів
  • Шоколад чорний 90 грамів
  • Борошно 140 грамів + для посипання форми
  • Масло вершкове 180 грамів + для змащування форми
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор тростинний 140 грамів
  • Мед рідкий 1 столова ложка
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Груші очистити, видалити серцевину. Із середньої частини груш зрізати 6 красивих скибочок для прикраси пирога. Іншу м’якуш груш нарізати кубиками.
  2. Горіхи крупно порубати ножем. Залишити трохи горіхів для посипання пирога.
  3. Духовку включити для розігрівання до 170 °C.
  4. Яйця з цукром відправити в блендер. Збити.
  5. Додати шматочки масла. Збити.
  6. У глибоку миску викласти масляно-яєчну масу і додати борошно з розпушувачем.
  7. Замісити дуже м’яке липке тісто.
  8. Шоколад подрібнити й додати в тісто. Туди ж — горіхи й нарізані кубиками груші. Перемішати.
  9. Форму для випічки змастити маслом і посипати борошном або застелити пергаментним папером. Викласти в форму тісто, розрівняти.
  10. Зверху викласти скибочки груш. Випікати пиріг з грушами, горіхами й шоколадом в духовці 70-80 хвилин.
  11. Ще гарячий пиріг змастити рідким медом і посипати горішками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тарт з персиками й заварним кремом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close