Пиріг без яєць на молоці

Швидко, легко, хоч на кожен день.
Дуже вдало поєднується з компотом з сухофруктів.
Інгредієнти:
- Борошно 260 грамів
- Молоко 200 мілілітрів
- Вершки жирні 100 мілілітрів
- Сироп 100 мілілітрів
- Мелена кориця на смак
- Сода харчова 0.5 чайної ложки
- Лимонна кислота 0.3 чайної ложки
Приготування:
Пиріг без яєць на молоці зовсім не означає що він не смачний, а навпаки, в деякому роді навіть більш приємний на смак, особливо для тих, хто не любить запах яєць у випічці. В даному рецепті настільки прості інгредієнти, що приготувати його зможе навіть школяр.
Добре, що довго з ним не потрібно возитися, а значить йде значна економія часу і сил. Ні яєць – немає проблем). І особливо цей варіант сподобається любителям аромату кориці.
- Для початку потрібно в глибокий посуд налити молоко і вершки, добре розмішати й додати сироп. В даному випадку я злила рідину з сухофруктового варення. Туди ж йде лимонна кислота або лимонний сік, що є.
- Окремо змішуємо борошно, корицю і соду. Потім включаємо духовку.
- Тепер потрібно підсипати борошняну масу до рідкого складу невеликими партіями, намагаючись відразу рівномірно перемішувати до однорідності.
- Перелити в форму, з урахуванням того, що пиріг добре підніметься (в 2 рази), і дати час постояти хвилини 3, щоб почалося розпушення, це буде відразу помітно. А потім вже можна ставити в духовку при температурі 180-200 градусів. Через 30 хвилин пиріг готовий. Але потрібно стежити, духовки різні.
Цей рецепт найпростіший, але пристойний, і з вигляду, і за смаком. А якщо бажаєте, то завжди можна додати ще що-небудь з улюблених смакових уподобань. Думаю вам сподобається.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пончики “Dulce de leche”