Випічка і ДесертиДесерти

Пудинг з бананів в духовці

Банановий пудинг – неймовірно ніжний, красивий і простий десерт. Він відмінно підійде для святкового столу і для сімейної вечері. Витративши менш як годину, ви отримаєте частування, якого вистачить на 8 порцій. І що приємно, його можна приготувати в будь-який час року, адже банани не сходять з прилавків магазинів.

Інгредієнти:

  • 4 великих яйця
  • Цукру 3/4 стакана
  • Борошна 3 столові ложки
  • Солі 0,5 чайної ложки й щіпка
  • Цільного молока 2 стакани
  • Екстракту ванілі 0,5 чайної ложки
  • Ванільного вафельного печива 30-40 штук
  • 3-4 середніх стиглих бананів

Приготування:

  1. Візьміть 3 яйця і відокремте білки від жовтків; білки відкладіть. До жовтків додайте ціле яйце, що залишилось.
  2. У каструлі змішайте 0,5 стакана цукру, борошно і 0,5 чайної ложки солі. Вмішайте туди ціле яйце і 3 жовтки, потім вмішайте молоко. Варіть, не накриваючи кришкою і часто помішуючи приблизно 10 хвилин, поки суміш не загусне. Приберіть з вогню і вмішайте ванільний екстракт.
  3. Розігрійте духовку до 220 ° С.
  4. Розподіліть пудинг тонким шаром у формі для запікання. Поверх пудингу викладіть шар з вафельного печива. Наріжте банани в поперечному напрямку тонкими скибочками приблизно по 3 мм і викладіть їх шаром поверх печива. Слідом розподіліть одну третину пудингу, що залишився і продовжуйте чергувати шари печива, бананів і пудингу, останнім повинен бути шар пудингу.
  5. Для того щоб приготувати безе, збийте відкладені яєчні білки з дрібкою солі поки вони не стануть густими. Поступово вмішайте 1/4 стакана цукру, що залишилися і продовжуйте збивати поки білки не перестануть вислизати з чаші при її нахилі.
  6. За допомогою лопатки розподіліть безе над пудингом, зробіть кілька декоративних завитків зверху і випікайте поки воно не стане світло-коричневим, приблизно 5 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кростата з персиками і сливами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close