Пряний пиріг з гарбузом і мигдалем

Дуже повітряний пряний пиріг з гарбузом і мигдалем більше схожий на ніжний бісквіт, і його з легкістю можна використовувати для приготування торта.
Приготування:
- Горіхи мигдальні 120 грамів
- Гарбуз (м’якуш) 150 грамів
- Кориця мелена 1 чайна ложка
- Гвоздика 1 бутон
- Мускатний горіх мелений 1/2 чайної ложки
- Яйця 6 штук
- Борошно 150 грамів
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Цукор 150 грамів
- Лимон (цедра) 1 штука
Приготування:
- Почистимо шматочок гарбуза і натремо на дрібній тертці.
- Мигдаль і гвоздику покладемо в чашу стаціонарного блендера.
- Подрібнимо горіхи й гвоздику в дрібну крихту.
- У миску просіємо всю муку з розпушувачем.
- Яйця розділимо на жовтки й білки.
- Жовтки викладемо в окрему миску, засиплемо до них цукор.
- Зіб’ємо міксером ці інгредієнти: яєчна маса повинна значно посвітліти.
- Додамо до солодкої яєчної суміші корицю, мускатний горіх і цедру лимона, яку попередньо натерли на дрібній тертці.
- Перемішаємо до однорідності.
- Тепер засиплемо в отриману пряну масу подрібнені горіхи з гвоздикою і гарбуз.
- Ще раз перемішати.
- Білки викладемо в окрему миску і збити міксером до стійких піків.
- До просіяного борошна додамо горіхово-гарбузову суміш, перемішати.
- Частинами будемо додавати білкову масу, акуратно вмішуючи її в тісто.
- Включимо духовку на розігрівання до 180 градусів.
- У нас повинно вийти дуже повітряне тісто.
- Застелити пергаментом форму для випікання.
- Тісто викладемо у форму.
- Заповнену форму поставимо в розігріту до 180 градусів духовку і залишимо її там на 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити у формі.
- Потім витягуємо з форми дуже повітряний пряний пиріг з гарбузом і мигдалем.
- Можна подати його з кухлем молока. М’якуш виходить дуже ніжною, пряна нотка яскраво помітна в смаку.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пряна яблучна шарлотка з вершковим маслом