Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пряний пиріг з гарбузом і мигдалем

Дуже повітряний пряний пиріг з гарбузом і мигдалем більше схожий на ніжний бісквіт, і його з легкістю можна використовувати для приготування торта.

Приготування:

  • Горіхи мигдальні 120 грамів
  • Гарбуз (м’якуш) 150 грамів
  • Кориця мелена 1 чайна ложка
  • Гвоздика 1 бутон
  • Мускатний горіх мелений 1/2 чайної ложки
  • Яйця 6 штук
  • Борошно 150 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Цукор 150 грамів
  • Лимон (цедра) 1 штука

Приготування:

  1. Почистимо шматочок гарбуза і натремо на дрібній тертці.
  2. Мигдаль і гвоздику покладемо в чашу стаціонарного блендера.
  3. Подрібнимо горіхи й гвоздику в дрібну крихту.
  4. У миску просіємо всю муку з розпушувачем.
  5. Яйця розділимо на жовтки й білки.
  6. Жовтки викладемо в окрему миску, засиплемо до них цукор.
  7. Зіб’ємо міксером ці інгредієнти: яєчна маса повинна значно посвітліти.
  8. Додамо до солодкої яєчної суміші корицю, мускатний горіх і цедру лимона, яку попередньо натерли на дрібній тертці.
  9. Перемішаємо до однорідності.
  10. Тепер засиплемо в отриману пряну масу подрібнені горіхи з гвоздикою і гарбуз.
  11. Ще раз перемішати.
  12. Білки викладемо в окрему миску і збити міксером до стійких піків.
  13. До просіяного борошна додамо горіхово-гарбузову суміш, перемішати.
  14. Частинами будемо додавати білкову масу, акуратно вмішуючи її в тісто.
  15. Включимо духовку на розігрівання до 180 градусів.
  16. У нас повинно вийти дуже повітряне тісто.
  17. Застелити пергаментом форму для випікання.
  18. Тісто викладемо у форму.
  19. Заповнену форму поставимо в розігріту до 180 градусів духовку і залишимо її там на 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити у формі.
  20. Потім витягуємо з форми дуже повітряний пряний пиріг з гарбузом і мигдалем.
  21. Можна подати його з кухлем молока. М’якуш виходить дуже ніжною, пряна нотка яскраво помітна в смаку.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пряна яблучна шарлотка з вершковим маслом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close