Пряне печиво

Пряне печиво – це ароматна випічка, яка відмінно поєднується з чаєм, кавою, какао або навіть молоком. Печиво виходить легким, хрустким, в міру солодким і дуже смачним.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 300 грамів
- Масло вершкове 200 грамів
- Цукор 100 грамів
- Куряче яйце 2 штуки
- Кориця 1 чайна ложка
- Імбир сухий мелений 1 чайна ложка
- Кардамон 1 чайна ложка
- Мускатний горіх мелений 1 чайна ложка
- Цукрова пудра за смаком
Приготування:
- Для його приготування спочатку в глибоку миску просіваємо борошно. Холодне вершкове масло для зручності нарізаємо кубиками й перекладаємо його в борошно. Руками змішуємо борошно з маслом, щоб тісто вийшло схожим на пісок. Прибираємо його на певний час в холодильник.
- У чаші міксера змішуємо цукор і яйця. Повинна вийти гладка пишна маса. У цукрово – яєчну суміш додаємо по одній чайній ложці кориці, меленого імбиру, кардамону і мускатного горіха і ще недовго перемішуємо.
- Переливаємо отриману суміш в борошно з маслом і вручну замішуємо тісто. Тісто має вийти м’яким. Якщо воно прилипає до рук, можна додати зовсім небагато борошна. Вкриваємо тісто плівкою і прибираємо в холодильник, приблизно на 30 хвилин.
- Тісто розгортаємо в пласт товщиною 2 – 4 міліметри. Формочками або склянкою вирізаємо різні фігурки або кола. Можна просто нарізати тісто на ромбики.
- Викладаємо фігурки на деко на папір або килимок для випічки на невеликій відстані. Випікаємо при 180 градусів хвилин 10 – 15, поки печиво не підрум’яниться. Поки печиво гаряче, посипаємо його цукровою пудрою. Ми залишаємо печиво охолонути й подаємо до столу.
Смачного!