Пряна яблучна шарлотка з вершковим маслом

Пряна яблучна шарлотка з бісквітного тіста з додаванням вершкового масла і цедри лимона виходить просто ідеальною — повітряна, м’яка, в міру волога і з неймовірним ароматом. Таке частування прекрасно доповнить ваше чаювання.
Інгредієнти:
- Яблука 3-4 штуки
- Борошно пшеничне 270 грамів
- Цукор 250 грамів
- Яйця 4 штуки
- Масло вершкове 150 грамів + для змащування форми
- Лимон ½ штуки
- Розпушувач тіста 1 чайна ложка
- Кориця мелена 1/3 чайної ложки
- Мускатний горіх мелений 1/3 чайної ложки
Для прикраси (за бажанням):
- Цукрова пудра за смаком
Приготування:
- У процесі приготування нам знадобиться пергаментний папір.
- Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки й серцевини. Нарізаємо яблука скибочками.
- Всипаємо до яблук 1 столову ложку борошна і прянощі (корицю і мускатний горіх). Акуратно перемішуємо.
- Вершкове масло розтоплюємо і даємо йому трохи охолонути.
- З’єднуємо цукор і яйця.
- Збиваємо міксером або блендером з насадкою “віночок” до розчинення цукру.
- За допомогою дрібної терки знімаємо з лимона 1 столову ложку цедри.
- У яєчну масу відправляємо цедру і вливаємо вершкове масло. Збиваємо.
- Включаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів.
- Просіваємо борошно з розпушувачем.
- Акуратно, порціями, вводимо борошно в тісто.
- Дно рознімної форми (у мене діаметром 20 см) застилає пергаментним папером, а борта змащуємо вершковим маслом.
- Виливаємо в форму третину тіста.
- Викладаємо половину яблук.
- Знову повторюємо шари тіста і яблук. Останнім шаром виливаємо тісто.
- Відправляємо форму в духовку на 50 хвилин.
- Через цей час перевіряємо готовність шарлотки зубочисткою. Даємо пряній яблучній шарлотці з вершковим маслом охолонути в формі 5-20 хвилин. Потім виймаємо шарлотку з форми.
- За бажанням посипаємо шарлотку цукровою пудрою.
- Яблучна шарлотка з вершковим маслом, прянощами й цедрою лимона готова.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шарлотка зі смаженими яблуками