Випічка і ДесертиЧізкейки

Простий полуничний чізкейк

Кремова сирна начинка, золотава скоринка і свіжі ягоди — мабуть, це найкращий рецепт домашнього чізкейка всіх часів. За смаком він нагадує класичний нью-йоркський чізкейк, при цьому готується цей чудовий десерт неймовірно просто.

Інгредієнти:

Для скоринки:

  • Борошно 210 грамів
  • Цукор 70 грамів
  • Масло вершкове 140 грамів

Для начинки:

  • Грецький йогурт 750 грамів
  • Вершковий сир 140 грамів
  • Жирне кокосове молоко 200 мілілітрів
  • Масло вершкове 120 грамів
  • Цукор 135 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль 45 грамів
  • Ванілін щіпка
  • Сік і цедра 0,5 лимона

Для топінгу:

  • Свіжа полуниця 450 грамів
  • Полуничний конфітюр 3 столові ложки

Приготування:

  1. Йогурт викладіть в сито, вистелене чистим кухонним рушником, і залиште на 12 годин, щоб зайва рідина стекла.
  2. Якщо ви не хочете чекати так довго, використовуйте замість йогурту 500 грамів будь-якого вершкового сиру, наприклад, “Філадельфія” або тофу.
  3. Приготуйте корочку для майбутнього чізкейка. Розігрійте духовку до 180 °C. Форму для запікання змастіть маслом і застеліть дно пергаментним папером.
  4. У мисці змішайте борошно і цукор, додайте масло і руками замісіть тісто. Оберніть тісто харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 30 хвилин.
  5. Розкачайте тісто на робочій поверхні, злегка посипаній борошном. Перекладіть тісто в форму і сформуйте щільні дно і борти.
  6. Проколіть корочку виделкою в декількох місцях, щоб при випічці в ній не утворилися бульбашки.
  7. Приготуйте начинку: всі інгредієнти викладіть в блендер або кухонний комбайн і змішайте до однорідності.
  8. Начинку викладіть у форму зі скоринкою. Випікайте близько години.
  9. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште чізкейк всередині ще на десять хвилин.
  10. Обережно вийміть форму з чізкейком і дайте йому охолонути до кімнатної температури. Остиглий чізкейк помістіть в холодильник на кілька годин.
  11. Охолоджений чізкейк змастіть конфітюром.

Замість конфітюра можна приготувати глазур, змішавши 0,5 столової ложки кукурудзяного крохмалю, 125 мл будь-якого соку й 1 столову ложку цукру. Отриману суміш потрібно нагріти, а потім добре охолодити в холодильнику.
Поверх конфітюра або глазурі викладіть половинки свіжої полуниці по всій поверхні. Насолоджуйтесь!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний чізкейк з випічкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close