Пончики з шоколадною глазур’ю (з дріжджового тіста)

Готуємо дома американські пончики, вкриті шоколадною глазур’ю. Випічка виходить повітряною і дуже смачною. Найпростіший рецепт пончиків в домашніх умовах.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно 440 грамів
- Молоко (тепле) 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі швидкої дії 11 грамів
- Цукор 3 столові ложки
- Сіль 1 щіпка
- Масло вершкове 50 грамів
- Яйце 1 штука
- Коньяк (ром / горілка) 30 мілілітрів
Для глазурі:
- Шоколад чорний 100 грамів
- Молоко 70 мілілітрів
Для смаження:
- Олія рослинна 400 мілілітрів
Для прикраси (за бажанням):
- Посипання декоративне за смаком
Приготування:
- Борошно просіяти.
- Спершу зробити опару. У тепле молоко додати дріжджі, цукор і сіль. Перемішати.
- Додати 5 столових ложок борошна. Все ретельно перемішати. Накрити опару харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 15 хвилин.
- Розбити яйце, додати до нього ром або коньяк і збити.
- Через 15 хвилин в опару просіяти борошно через сито, але не все, а лише невелику частину. Перемішати.
- Додати тепле вершкове масло, розтоплене в мікрохвильовці або на водяній бані. Перемішати.
- Влити яйце з алкоголем.
- Додати ще частину просіяного борошна.
- Додати решту борошна, акуратно перемішати ложкою.
- Замісити тісто вручну.
- Накрити тісто плівкою в мисці й поставити в тепле місце на 1,5-2 години.
- Потім зробити обминання тіста. Розділити тісто на порції. Зробити кульки, а потім приплюснути тісто в корж.
- Дати тісту відлежатися ще 15 хвилин, щоб воно піднялося.
- Вирізати чаркою серединку в тісті або зробити отвір руками, рівномірно й акуратно розтягуючи тісто.
- Підготувати глазур. У шоколад додати молоко і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Обсмажувати пончики в добре розігрітій олії на середньому вогні по 25 секунд з кожної сторони.
- Занурити пончики в глазур, і вони готові.
- За бажанням можна прикрасити пончики декоративним посипанням. З цієї кількості тіста вийшло 20 пончиків.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Дріжджовий пиріг з вишнею, сиром і кокосовою стружкою