Пончики з абрикосами

Я собі навіть і не уявляю домашнє чаювання без солодкої випічки. Пропоную приготувати повітряні, рум’яні пампушки з соковитою кисло-солодкою начинкою з абрикосів. Спочатку приготуємо тісто на дріжджах, оскільки дріжджове тісто вимагає вистоювання, як начинку використовуємо свіжі абрикоси, нарізані маленькими шматочками й посипані цукром.
Інгредієнти:
- Молоко 125 мілілітрів
- Яйце 1 штука
- Цукор 50 грамів
- Масло вершкове 15 грамів
- Борошно 300 грамів (2 неповних склянки місткістю 250 мл)
- Дріжджі сухі 5 грамів
- Сіль 1 щіпка
- Олія рослинна для смаження 500 мл + для роботи з тістом
- Цукрова пудра для посипання (за бажанням) 50 грамів
Для начинки:
- Абрикоси 300 грамів
- Цукор 15 грамів
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти. Абрикоси використовуйте стиглі, щоб була щільна м’якуш. Молоко підійде будь-якої жирності.
- У сотейник влийте молоко. Додайте вершкове масло. Прогрійте, помішуючи, до розчинення масла.
- У глибоку миску вбийте яйце. Всипте сіль і цукор. Збийте вінчиком до однорідної консистенції.
- Влийте тепле молоко з маслом. Додайте сухі дріжджі. Перемішайте віночком.
- Всипте просіяне борошно.
- Перемішайте ложкою до зволоження всієї сухої маси. Якщо тісто рідкувате і дуже липке, підсипте ще трохи борошна.
- Вимісити тісто до однорідної гладкої консистенції, змащуючи руки рослинною олією, щоб не забивати тісто зайвим борошном. Змастіть миску рослинною олією. Викладіть тісто. Накрийте рушником і відправте в тепле місце на 50-60 хвилин.
- Вимийте і висушіть абрикоси. Розріжте навпіл і видаліть кісточки. Половинки наріжте невеликими шматочками.
- Через годину тісто добре збільшиться в обсязі й стане більш повітряним.
- Кухонну дошку застеліть пергаментом. Пергамент присипте невеликою кількістю борошна. Викладіть тісто. Розкачайте в пласт товщиною приблизно 0,5-0,7 см.
- Виріжте круглі заготівлі. У мене заготівлі діаметром 6 см. Тісто зберіть в грудку, знову розкачайте і виріжте кружечки. У мене вийшло 22 заготівлі.
- На кожен кружечок тіста в центр викладіть трохи абрикосової начинки. Трохи присипте цукром на смак. Цукор можна не використовувати, якщо фрукти досить солодкі.
- Защипніть добре краї, закриваючи начинку, і надайте заготівлям форму колобків. Заготівлі накрийте рушником і залиште на 15-25 хвилин в теплому місці.
- Добре розігрійте рослинну олію без запаху в відповідному посуді для смаження. Я використовувала сотейник. Викладіть порцію заготівель. Обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків на вогні трохи нижче середнього. Мені знадобилося близько 4-6 хвилин, щоб колобки зарум’янилися.
- Дістаньте рум’яні пончики з гарячої олії й викладіть на паперові рушники, щоб вбралась зайва олія.
- Посипте цукровою пудрою.
- Пончики з абрикосами готові. Подавайте їх відразу до столу. Вони хороші як в теплому, так і холодному вигляді.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Рулет з лаваша з маковою начинкою