Випічка і ДесертиСолодка випічка

Пончики з абрикосами

Я собі навіть і не уявляю домашнє чаювання без солодкої випічки. Пропоную приготувати повітряні, рум’яні пампушки з соковитою кисло-солодкою начинкою з абрикосів. Спочатку приготуємо тісто на дріжджах, оскільки дріжджове тісто вимагає вистоювання, як начинку використовуємо свіжі абрикоси, нарізані маленькими шматочками й посипані цукром.

Інгредієнти:

  • Молоко 125 мілілітрів
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 50 грамів
  • Масло вершкове 15 грамів
  • Борошно 300 грамів (2 неповних склянки місткістю 250 мл)
  • Дріжджі сухі 5 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Олія рослинна для смаження 500 мл + для роботи з тістом
  • Цукрова пудра для посипання (за бажанням) 50 грамів

Для начинки:

  • Абрикоси 300 грамів
  • Цукор 15 грамів

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Абрикоси використовуйте стиглі, щоб була щільна м’якуш. Молоко підійде будь-якої жирності.
  2. У сотейник влийте молоко. Додайте вершкове масло. Прогрійте, помішуючи, до розчинення масла.
  3. У глибоку миску вбийте яйце. Всипте сіль і цукор. Збийте вінчиком до однорідної консистенції.
  4. Влийте тепле молоко з маслом. Додайте сухі дріжджі. Перемішайте віночком.
  5. Всипте просіяне борошно.
  6. Перемішайте ложкою до зволоження всієї сухої маси. Якщо тісто рідкувате і дуже липке, підсипте ще трохи борошна.
  7. Вимісити тісто до однорідної гладкої консистенції, змащуючи руки рослинною олією, щоб не забивати тісто зайвим борошном. Змастіть миску рослинною олією. Викладіть тісто. Накрийте рушником і відправте в тепле місце на 50-60 хвилин.
  8. Вимийте і висушіть абрикоси. Розріжте навпіл і видаліть кісточки. Половинки наріжте невеликими шматочками.
  9. Через годину тісто добре збільшиться в обсязі й стане більш повітряним.
  10. Кухонну дошку застеліть пергаментом. Пергамент присипте невеликою кількістю борошна. Викладіть тісто. Розкачайте в пласт товщиною приблизно 0,5-0,7 см.
  11. Виріжте круглі заготівлі. У мене заготівлі діаметром 6 см. Тісто зберіть в грудку, знову розкачайте і виріжте кружечки. У мене вийшло 22 заготівлі.
  12. На кожен кружечок тіста в центр викладіть трохи абрикосової начинки. Трохи присипте цукром на смак. Цукор можна не використовувати, якщо фрукти досить солодкі.
  13. Защипніть добре краї, закриваючи начинку, і надайте заготівлям форму колобків. Заготівлі накрийте рушником і залиште на 15-25 хвилин в теплому місці.
  14. Добре розігрійте рослинну олію без запаху в відповідному посуді для смаження. Я використовувала сотейник. Викладіть порцію заготівель. Обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків на вогні трохи нижче середнього. Мені знадобилося близько 4-6 хвилин, щоб колобки зарум’янилися.
  15. Дістаньте рум’яні пончики з гарячої олії й викладіть на паперові рушники, щоб вбралась зайва олія.
  16. Посипте цукровою пудрою.
  17. Пончики з абрикосами готові. Подавайте їх відразу до столу. Вони хороші як в теплому, так і холодному вигляді. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рулет з лаваша з маковою начинкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close