АмериканськаВипічка і ДесертиКухні світуСолодка випічка

Пончики “Dulce de leche”

Гарячі й хрусткі, смачні й м’які в середині та солодка начинка – саме таким повинен бути справжній хороший пончик!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сухі дріжджі 1 пакетик
  • Цукор тростинний 70 грам
  • Борошно пшеничне 550 грам
  • Молоко знежирене 320 мілілітрів
  • Масло вершкове 80 грам
  • Олія 1 літр
  • Кориця 1 чайна ложка
  • Цукрова пудра 1 столова ложка

Для начинки:

  • Молоко 1 літр
  • Цукор 250 грам
  • Ванільний стручок 1 штука
  • Сода 12 грам

Приготування:

  1. Перше що нам необхідно зробити це приготувати начинку, а саме «Dulce de leche». Для цього беремо каструлю, виливаємо в неї молоко, ріжемо не великими шматочками ваніль і ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння постійно помішуючи. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь, не перестаючи помішувати щоб молоко не пригорало. Всипаємо цукор, розводимо соду в невеликій кількості води, і теж вливаємо в молоко. Тепер наберемося терпіння і на повільному вогні помішуючи варимо близько 80 хвилин. У кого немає терпіння і часу, можна купити готовий, ну або використовувати іншу начинку.
  2. Тепер приготуємо тісто. Помістіть дріжджі й 1 столову ложку цукрової пудри й борошна в середню миску.
  3. На повільному вогні нагрійте молоко до теплого, додайте в дріжджову суміш і добре перемішайте. Залиште в теплому місці на 10-15 хвилин, або поки не почне пускати пузирі. Покладіть розм’якшене вершкове масло і цукор, що залишився з борошном у велику миску, потім перемішайте.
    Влийте дріжджову суміш і перемішайте дерев’яною ложкою до тих пір, поки не вийде грубе тісто. Скачати тісто в кулю руками, додавши трохи борошна, якщо воно занадто липке, потім замісити протягом декількох хвилин на посипаній борошном поверхні до отримання однорідної маси. Помістіть в чисту миску, накрити вологим кухонним рушником і залишити в теплому місці на 1 годину, або поки тісто не збільшиться в розмірах.
  4. Викладіть тісто на посипану борошном поверхню, розімніть, потім розділити й скачати 12 однакових за розміром кульок. Злегка розплющити рукою, накрити вологим кухонним рушником і залишити в теплому місці, ще на 45 хвилин, або поки тісто не збільшиться в розмірах.
  5. Смажимо близько 5 хвилин, або до золотистого кольору з кожного боку, у великій кількості олії (у фритюрі), потім перенесіть на подвійний шар паперового кухонного рушника, щоб стекло зайва олія.
  6. Розігрійте Dulce de leche на повільному вогні до м’якості, потім влийте в кондитерський мішок з невеликою насадкою.
  7. Заправте готові пончики начинкою та обсипте корицею.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close