Пончики “Dulce de leche”

Гарячі й хрусткі, смачні й м’які в середині та солодка начинка – саме таким повинен бути справжній хороший пончик!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Сухі дріжджі 1 пакетик
- Цукор тростинний 70 грам
- Борошно пшеничне 550 грам
- Молоко знежирене 320 мілілітрів
- Масло вершкове 80 грам
- Олія 1 літр
- Кориця 1 чайна ложка
- Цукрова пудра 1 столова ложка
Для начинки:
- Молоко 1 літр
- Цукор 250 грам
- Ванільний стручок 1 штука
- Сода 12 грам
Приготування:
- Перше що нам необхідно зробити це приготувати начинку, а саме «Dulce de leche». Для цього беремо каструлю, виливаємо в неї молоко, ріжемо не великими шматочками ваніль і ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння постійно помішуючи. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь, не перестаючи помішувати щоб молоко не пригорало. Всипаємо цукор, розводимо соду в невеликій кількості води, і теж вливаємо в молоко. Тепер наберемося терпіння і на повільному вогні помішуючи варимо близько 80 хвилин. У кого немає терпіння і часу, можна купити готовий, ну або використовувати іншу начинку.
- Тепер приготуємо тісто. Помістіть дріжджі й 1 столову ложку цукрової пудри й борошна в середню миску.
- На повільному вогні нагрійте молоко до теплого, додайте в дріжджову суміш і добре перемішайте. Залиште в теплому місці на 10-15 хвилин, або поки не почне пускати пузирі. Покладіть розм’якшене вершкове масло і цукор, що залишився з борошном у велику миску, потім перемішайте.
Влийте дріжджову суміш і перемішайте дерев’яною ложкою до тих пір, поки не вийде грубе тісто. Скачати тісто в кулю руками, додавши трохи борошна, якщо воно занадто липке, потім замісити протягом декількох хвилин на посипаній борошном поверхні до отримання однорідної маси. Помістіть в чисту миску, накрити вологим кухонним рушником і залишити в теплому місці на 1 годину, або поки тісто не збільшиться в розмірах. - Викладіть тісто на посипану борошном поверхню, розімніть, потім розділити й скачати 12 однакових за розміром кульок. Злегка розплющити рукою, накрити вологим кухонним рушником і залишити в теплому місці, ще на 45 хвилин, або поки тісто не збільшиться в розмірах.
- Смажимо близько 5 хвилин, або до золотистого кольору з кожного боку, у великій кількості олії (у фритюрі), потім перенесіть на подвійний шар паперового кухонного рушника, щоб стекло зайва олія.
- Розігрійте Dulce de leche на повільному вогні до м’якості, потім влийте в кондитерський мішок з невеликою насадкою.
- Заправте готові пончики начинкою та обсипте корицею.
Смачного!