Випічка і ДесертиДесерти

Полуничний зефір

Існує безліч видів зефіру, з різним наповненням і всілякими смаками, але при цьому технологія приготування одна і та ж.

У нашому рецепті ми будемо готувати зефір з яблучним і полуничним пюре.

Інгредієнти:

  • Агар-агар 8 грамів
  • Вода 160 мілілітрів
  • Цукор 400 грамів
  • Яблучне пюре 250 грамів
  • Полуничне пюре 150 грамів
  • Яєчний білок 1 штука

Приготування:

  1. Агар-агар висипаємо в воду, розмішуємо і даємо настоятися 10 хвилин. У невелику каструльку об’ємом близько 1 літра переливаємо замочений агар-агар і висипаємо весь цукор.
  2. Доводимо суміш до кипіння, а коли почне утворюватися піна вимикаємо. У Вас повинна вийти рідина бурштинового кольору.
  3. У чаші міксера з’єднуємо яблучне і полуничне пюре і трохи збиваємо на максимальній швидкості, насичуючи пюре киснем. Не перестаючи збивати, в кілька прийомів, вводимо білок. Коли маса перетвориться в стійку піну, тонкою цівкою вводимо гарячий сироп.
  4. Збиваємо поки маса не стане теплою. Будьте готові до того, що зефірна маса збільшиться в об’ємі практично в 2 рази.
  5. Перекладаємо зефірну масу в кондитерський мішок зі зручною насадкою і видавлюємо зефір на пергамент або на будь-яку підставку, заздалегідь притрушену цукровою пудрою.
  6. Ми залишаємо домашній зефір застигати на кілька годин. За цей період кілька разів притрушуємо його цукровою пудрою. Через кілька годин полуничний зефір готовий!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close