Випічка і ДесертиДесертиКухні світуФінська

Полуничний десерт “Kiisseli”

“Kiisseli” це популярний фінський десерт. Найкраще описати як щось середнє між фруктовим киселем і фруктовим желе. Оскільки у мене було багато полуниці, я використовував свіжу полуницю. Ви можете також використовувати заморожені. Так само можете спробувати інші смаки: чорниця, малина, червона смородина, чорна смородина, і в принципі будь-які ягоди і м’які фрукти. На Різдво фіни також роблять “Kiisseli” з різних сухофруктів.

Інгредієнти:

  • Полуниця 800 грам
  • Сік яблучний 250 мілілітрів
  • Вода 400 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний 3 столові ложки
  • Сироп агави 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Взяти половину ягід і подрібнити в блендері до однорідної маси. Вилити полуничне пюре у велику каструлю і додати яблучний сік, воду, і сироп “агави”.
  2. Поставте вміст на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть помішуючи віночком.
  3. Поки “полунична каша” гріється, готуємо загущувач. Помістіть кукурудзяний крохмаль з 125 мл води в невелику ємність. Розмішуйте до повного розчинення крохмалю.
  4. Коли полуниця закипить, повільно і акуратно вливайте розведений крохмаль постійно помішуючи. Варіть протягом 4-5 хвилин, потім зніміть каструлю і залиште остигати.
  5. Наріжте невеликими скибочками полуницю і перемішайте з остиглим десертом. Поставте охолоджуватися в холодильник.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close