Полуничний десерт “Kiisseli”

“Kiisseli” це популярний фінський десерт. Найкраще описати як щось середнє між фруктовим киселем і фруктовим желе. Оскільки у мене було багато полуниці, я використовував свіжу полуницю. Ви можете також використовувати заморожені. Так само можете спробувати інші смаки: чорниця, малина, червона смородина, чорна смородина, і в принципі будь-які ягоди і м’які фрукти. На Різдво фіни також роблять “Kiisseli” з різних сухофруктів.
Інгредієнти:
- Полуниця 800 грам
- Сік яблучний 250 мілілітрів
- Вода 400 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний 3 столові ложки
- Сироп агави 100 мілілітрів
Приготування:
- Взяти половину ягід і подрібнити в блендері до однорідної маси. Вилити полуничне пюре у велику каструлю і додати яблучний сік, воду, і сироп “агави”.
- Поставте вміст на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть помішуючи віночком.
- Поки “полунична каша” гріється, готуємо загущувач. Помістіть кукурудзяний крохмаль з 125 мл води в невелику ємність. Розмішуйте до повного розчинення крохмалю.
- Коли полуниця закипить, повільно і акуратно вливайте розведений крохмаль постійно помішуючи. Варіть протягом 4-5 хвилин, потім зніміть каструлю і залиште остигати.
- Наріжте невеликими скибочками полуницю і перемішайте з остиглим десертом. Поставте охолоджуватися в холодильник.
Смачного!