Полуничний чізкейк без випічки

Цей полуничний чізкейк є справжнім втілення весни. Легкий, ніжний і неймовірно смачний!
На полицях магазинів вже почали з’являтися перші ягоди дуже смачної й ароматної полуниці. Не скористатися цим інгредієнтом для приготування різноманітних десертів було б не розумно. Солодощі з полуницею красиві, ароматні й корисні. До того ж вони радують око і піднімають настрій.
Цей чудовий рецепт полуничного чізкейку має ніжну і повітряну консистенцію. Готувати його одне задоволення, адже він не вимагає від господині дорогих інгредієнтів і особливих витрат часу. Побалуйте гостей і близьких оригінальним сезонним десертом. Таке кулінарне творіння точно не залишиться без уваги.
Інгредієнти:
- Пісочне печиво 200 грамів
- Вершкове масло 100 грамів
- Желатин 2 чайні ложки
- Жирні вершки 300 мілілітрів
- Вершковий сир 400 грамів
- Цукор 200 грамів
- Полуниця 400 грамів
- Ванілін 1 чайна ложка
- Яєчні білки 4 штуки
- Цукрова пудра 240 грамів
Приготування:
- Пісочне печиво помістити в блендер і ретельно перебити до дрібної крихти. Додати в нього вершкове масло і повторно збити вміст блендера до однорідної консистенції.
- Дістати форму для випічки діаметром не менше 22 см і покрити її пергаментом. Викласти в неї перебиту в блендері масу з пісочного печива і вершкового масла.
- За допомогою ложки вирівняти шар і придавити його, щоб став щільним. Помістити форму в холодильник і залишити там на деякий час.
- Замочити желатин у воді протягом 5 хвилин. Місткість з желатином поставити на водяну баню і тримати там до повного розчинення частинок. Після желатин остудити й відставити убік.
- У миску викласти вершковий сир, додати в нього цукор, ваніль і полуницю. Перебити вміст миски блендером до однорідного стану.
- Жирні вершки змішати з желатином і збити до утворення стійких піків. Щоб вершки добре збились, вони повинні бути охолодженими. Крім того, охолодженими повинні бути також місткість для збивання і віночок, за допомогою якого і буде виконуватися збивання маси.
- Додати вершки з цукром в суміш з полуниці й вершкового сиру. Гарненько перемішати інгредієнти до утворення однорідної структури. Дістати з холодильника форму з пісочним печивом і вилити в неї полунично-сирну масу.
- Поставити блюдо назад в холодильник і залишити там як мінімум на 4 години.
- Приступити до приготування безе. Відокремити яєчні білки від жовтків. Додати до білків цукрову пудру і ретельно перемішати масу до повного розчинення цукру. Текстура готового безе повинна бути гладкою і без маленьких крупинок цукру.
- Дістати з холодильника чізкейк з полуниці. Акуратними рухами витягнути з нього пергаментний папір. Взяти кондитерський мішок і заповнити його меренгою.
- Поверх полуничного чізкейку красивими піками сформувати шар меренги. Для отримання рум’яної скоринки обпалити меренгу полум’ям за допомогою кулінарного пальника. При відсутності в будинку пальника полуничний чізкейк можна покрити збитими вершками.
Смачного!