Випічка і ДесертиДесерти

Полунична граніта з сиром маскарпоне

Сир маскарпоне надає цьому легкому десерту більш оксамитову текстуру і вершковий смак, який чудово поєднується з полуницею. Використовуйте в приготуванні свіжі ягоди, щоб отримати від граніти максимум користі, смаку й аромату. А м’ятний сироп і трохи лимонного соку приємно збалансують цей вершково-полуничний десерт. Зваріть його заздалегідь зі свіжої м’яти води й цукру і додайте до решти інгредієнтів, збивши все в кухонному комбайні. Залиште граніту застигати в морозильній камері протягом 4 годин, і смачний десерт готовий. Подавайте, прикрасивши шматочками свіжої полуниці.

Інгредієнти:

  • Води 1 стакан
  • Цукру 0,5 стакана + 1 столова ложка
  • Порубаного листя свіжої м’яти 0,5 стакана
  • Нарізаної полуниці 2 стакани + 1 стакан дрібно порубаних ягід
  • Сиру маскарпоне 0,5 стакана
  • Лимонного соку 3 столові ложки
  • Щіпка солі

Приготування:

  1. У невеликій каструльці змішайте воду, 0,5 стакана цукру і м’яту і доведіть до кипіння, помішуючи, щоб швидше розчинити цукор. Залиште варитися на повільному вогні, щоб м’ята настоялась. Потім процідіть сироп. Викиньте м’яту.
  2. У кухонному комбайні змішайте 2 стакани полуниці з 1 столовою ложкою цукру. Збийте, щоб подрібнити до консистенції пюре.
  3. Додайте сир маскарпоне, лимонний сік і сіль. Збийте, щоб повністю вмішати маскарпоне.
  4. Додайте м’ятний сироп і ще раз збийте.
  5. Перекладіть полуничну суміш в скляну форму розміром 20х20 см і поставте її в морозильну камеру. На заморожування суміші піде близько 4 годин.
  6. Перед подачею поскребіть граніту виделкою. Розкладіть її по охолодженим чашам. Зверху покрийте дрібно нарізаною полуницею. Відразу ж подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадне бланманже

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Полунична граніта з сиром маскарпоне”
  1. Показав жінці ваш сайт з рецептами, так вона мене тепер балує кожного дня своїми стравами и десертиками, дякуємо за вашу роботу)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close