Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Плетений хліб

Класичну плетену булочку, посипану кунжутом або маком можна знайти практично в будь-якому магазині з випічкою. Завдяки цьому рецепту настільки знайомий виріб вдасться приготувати на власній кухні, порадувавши сім’ю і гостей. Спробувавши ці смачні домашні булочки, їх захочеться не купувати, а пекти знову і знову.

Інгредієнти:

  • Молока 2% 3/4 стакана (температура трохи вище 37 ° С)
  • Сухих дріжджів 2 й 1/4 чайної ложки
  • Цукру 1/4 стакана
  • 2 великих яйця, кімнатної температури
  • 1 великий жовток
  • Рослинної олії 1/4 стакана
  • Борошна вищого сорту 3 й 1/4 стакана
  • Солі 1/2 чайної ложки
  • 1 жовток, збитий з 2 столовими ложками молока для змащування
  • Зерна кунжуту і маку для посипання

Приготування:

  1. З’єднайте всі інгредієнти у великій мисці або в чаші стаціонарного міксера, оснащеного насадкою-гаком. Замішуйте тісто до тих пір, поки воно не утворить однорідну масу, а потім, якщо ви працюєте вручну, виверніть тісто на робочу поверхню і місіть до тих пір, поки воно не стане гладким (приблизно 5 хвилин). Якщо використовуєте міксер, замішуйте протягом 3 хвилин.
  2. Помістіть тісто в змащену олією миску, накрийте харчовою плівкою і дайте йому збільшитися в обсязі в 2 рази (приблизно 1 година 30 хвилин).
  3. Виверніть тісто на злегка присипану борошном робочу поверхню, згорніть у довге «поліно» і поріжте на 12 рівних частин. Щоб зробити плетені булочки, розріжте шматки тіста навпіл і скачайте кожну половину в тонкий джгут довжиною близько 30 см. Покладіть одну нитку тіста на іншу, щоб вийшов хрест.
  4. Візьміться за 2 кінці нижнього вертикального джгута і повністю перехрестіть їх зліва-направо над лежачим зверху шматком тіста. Переплетіть горизонтальну нитку справа-наліво. Переплетіть джгути ще пару раз, поки не дійдете до кінців (булочка буде приблизно 10 см завдовжки). Підверніть краї й покладіть виріб на застелене пергаментом деко.
  5. Повторюйте те ж саме з рештою булочками, розміщуючи їх на відстані не менше 5 см один від одного. Накрийте булочки харчовою плівкою і дайте піднятися протягом приблизно 45 хвилин, щоб вони майже подвоїлися в розмірі.
  6. Розігрійте духовку до 170 ° С і змастіть булочки яєчно-молочною сумішшю. Посипте їх кунжутом або маком. Випікайте протягом 20-25 хвилин, поки булочки не придбають насичений золотисто-коричневий колір.
  7. Найкраще подавати булочки теплими. Однак їх також можна розігріти протягом 5 хвилин в духовці при 150 ° С. Булочки смачніше в день їх випічки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фокачча з оливками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close