Дуже смачний несолодкий пісочний пиріг з сиром і оливками стане прекрасною закускою до основних страв. А якщо після трапези залишаться шматочки, то їх можна взяти з собою на прогулянку, поклавши в харчовий контейнер. Інгредієнти: Для тіста: Борошно 200 грамів Масло вершкове 150 грамів Яйця 1 штука Розпушувач 1 чайна ложка Сіль 1/2 чайної ложки Для начинки: Оливки 100 грамів Сир домашній 200 грамів Яйця 2 штуки Сир твердий 150 грамів Часник 1 зубчик Прованські трави 1 чайна ложка Перець чорний мелений щіпка Приготування: У миску просіємо борошно з розпушувачем, додамо сіль. Перемішаємо. Охолоджене масло, порізавши шматочками, додамо до борошняної суміші. Додамо яйце. Замісити м'яке, що не прилипає до рук тісто, міксером або руками — як вам зручніше. Дно рознімної форми застелити пергаментом. Розкачати підготовлене тісто відповідно до розмірів форми (у мене діаметр форми 21 см). Сформуємо руками бортики висотою 3-4 см. Горизонтальну поверхню тіста рівномірно наколемо виделкою. Форму з тістом поставимо в холодильник на 30 хвилин. Натремо дрібно сир. Часник очистимо і видавимо через прес. Включимо розігріватися духовку до 180 градусів. У миску викладемо сир, розіб'ємо яйця, додамо сіль, перець, часникову масу, прованські трави. Перемішаємо все до однорідної суміші. Додамо 2/3 подрібненого сиру в сирну масу. Перемішаємо. Оливки поріжемо кільцями. Дістанемо форму з тістом з холодильника, укладемо на дно шматочок харчового пергаменту, зверху насиплемо горох або квасолю для гніту. Заповнену форму відправимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дістанемо з духовки форму, видалимо пергамент з гнітом. На тісто розподілимо сирну масу. Зверху рівномірним шаром викладемо подрібнений сир, що залишився. За сиром розподілимо порізані оливки. Поставимо форму з пирогом в гарячу духовку на 30-40 хвилин. Несолодкий пісочний пиріг з сиром і оливками повністю охолодити у формі, потім винесемо і подамо до столу. Акуратно поріжемо на шматочки, розкладемо по тарілках. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Заливний пиріг з консервованою рибою і картоплею