Пісочний пиріг з сиром і оливками

Дуже смачний несолодкий пісочний пиріг з сиром і оливками стане прекрасною закускою до основних страв. А якщо після трапези залишаться шматочки, то їх можна взяти з собою на прогулянку, поклавши в харчовий контейнер.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно 200 грамів
- Масло вершкове 150 грамів
- Яйця 1 штука
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Сіль 1/2 чайної ложки
Для начинки:
- Оливки 100 грамів
- Сир домашній 200 грамів
- Яйця 2 штуки
- Сир твердий 150 грамів
- Часник 1 зубчик
- Прованські трави 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений щіпка
Приготування:
- У миску просіємо борошно з розпушувачем, додамо сіль. Перемішаємо.
- Охолоджене масло, порізавши шматочками, додамо до борошняної суміші. Додамо яйце.
- Замісити м’яке, що не прилипає до рук тісто, міксером або руками — як вам зручніше.
- Дно рознімної форми застелити пергаментом. Розкачати підготовлене тісто відповідно до розмірів форми (у мене діаметр форми 21 см). Сформуємо руками бортики висотою 3-4 см. Горизонтальну поверхню тіста рівномірно наколемо виделкою. Форму з тістом поставимо в холодильник на 30 хвилин.
- Натремо дрібно сир. Часник очистимо і видавимо через прес. Включимо розігріватися духовку до 180 градусів.
- У миску викладемо сир, розіб’ємо яйця, додамо сіль, перець, часникову масу, прованські трави.
- Перемішаємо все до однорідної суміші.
- Додамо 2/3 подрібненого сиру в сирну масу. Перемішаємо.
- Оливки поріжемо кільцями.
- Дістанемо форму з тістом з холодильника, укладемо на дно шматочок харчового пергаменту, зверху насиплемо горох або квасолю для гніту. Заповнену форму відправимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
- Дістанемо з духовки форму, видалимо пергамент з гнітом. На тісто розподілимо сирну масу.
- Зверху рівномірним шаром викладемо подрібнений сир, що залишився.
- За сиром розподілимо порізані оливки. Поставимо форму з пирогом в гарячу духовку на 30-40 хвилин.
- Несолодкий пісочний пиріг з сиром і оливками повністю охолодити у формі, потім винесемо і подамо до столу.
- Акуратно поріжемо на шматочки, розкладемо по тарілках.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Заливний пиріг з консервованою рибою і картоплею