Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пісочний пиріг з сиром і оливками

Дуже смачний несолодкий пісочний пиріг з сиром і оливками стане прекрасною закускою до основних страв. А якщо після трапези залишаться шматочки, то їх можна взяти з собою на прогулянку, поклавши в харчовий контейнер.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно 200 грамів
  • Масло вершкове 150 грамів
  • Яйця 1 штука
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1/2 чайної ложки

Для начинки:

  • Оливки 100 грамів
  • Сир домашній 200 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Сир твердий 150 грамів
  • Часник 1 зубчик
  • Прованські трави 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений щіпка

Приготування:

  1. У миску просіємо борошно з розпушувачем, додамо сіль. Перемішаємо.
  2. Охолоджене масло, порізавши шматочками, додамо до борошняної суміші. Додамо яйце.
  3. Замісити м’яке, що не прилипає до рук тісто, міксером або руками — як вам зручніше.
  4. Дно рознімної форми застелити пергаментом. Розкачати підготовлене тісто відповідно до розмірів форми (у мене діаметр форми 21 см). Сформуємо руками бортики висотою 3-4 см. Горизонтальну поверхню тіста рівномірно наколемо виделкою. Форму з тістом поставимо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Натремо дрібно сир. Часник очистимо і видавимо через прес. Включимо розігріватися духовку до 180 градусів.
  6. У миску викладемо сир, розіб’ємо яйця, додамо сіль, перець, часникову масу, прованські трави.
  7. Перемішаємо все до однорідної суміші.
  8. Додамо 2/3 подрібненого сиру в сирну масу. Перемішаємо.
  9. Оливки поріжемо кільцями.
  10. Дістанемо форму з тістом з холодильника, укладемо на дно шматочок харчового пергаменту, зверху насиплемо горох або квасолю для гніту. Заповнену форму відправимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
  11. Дістанемо з духовки форму, видалимо пергамент з гнітом. На тісто розподілимо сирну масу.
  12. Зверху рівномірним шаром викладемо подрібнений сир, що залишився.
  13. За сиром розподілимо порізані оливки. Поставимо форму з пирогом в гарячу духовку на 30-40 хвилин.
  14. Несолодкий пісочний пиріг з сиром і оливками повністю охолодити у формі, потім винесемо і подамо до столу.
  15. Акуратно поріжемо на шматочки, розкладемо по тарілках.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Заливний пиріг з консервованою рибою і картоплею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close