Випічка і ДесертиПечиво

Пісочне печиво з кремом з маскарпоне

Ідея рецепта навіяна італійськими Дженовезе – щось середнє між печивом і пиріжками з тіста Фролло. Одна з типових начинок – ніжний і дуже смачний крем з ріккотою. Рецепт адаптований, і зі складу тіста прибрана семоліна. А для начинки використовується сир маскарпоне з цедрою лимона. Таке печиво з’їдається миттєво, адже, з’ївши одну штучку, зупинитися вже неможливо!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Масло вершкове (охолоджене) 125 грамів
  • Яйце (велике) 1 штука
  • Цукор 80 грамів
  • Борошно 300 грамів (2 склянки місткістю 250 мілілітрів)
  • Крохмаль 50 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Сир маскарпоне 250 грамів
  • Жовток 1 штука
  • Цукор 50 грамів
  • Крохмаль 1 чайна ложка з гіркою
  • Цедра лимона 1 чайна ложка

Для подачі:

  • Цукрова пудра 1 столова ложка (за бажанням)

Приготування:

  1. Вершкове масло повинно бути холодним – тримайте його в холодильнику до початку приготування тіста.
  2. Приготуйте тісто: в мисці з’єднайте борошно, цукор, крохмаль і розпушувач. Ретельно перемішайте.
  3. Холодне вершкове масло натріть на крупній тертці або наріжте невеликими кубиками. Додайте в миску до сухих інгредієнтів.
  4. Розітріть масло з борошняною сумішшю в крихту.
  5. Додайте велике яйце і замісити тісто. Якщо ж тісто виходить пухким і не збирається в грудку, влийте 1-2 столові ложки крижаної води.
  6. Зберіть тісто в кулю, помістіть в пакет або плівку і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
  7. Приготуйте начинку.
  8. У мисці з’єднайте маскарпоне, жовток, цукор і цедру лимона. Перемішайте.
  9. Додайте крохмаль і знову перемішайте.
  10. Сформуйте печиво.
  11. Тісто розкачати в рівний тонкий пласт товщиною близько 3 мм.
  12. Круглою вирубкою діаметром 8 см виріжте кола.
  13. Обрізки тіста зберіть разом і знову розкачайте. Сформуйте з них такі ж кола.
  14. На половину гуртків тіста в центр викладіть по чайній ложці з гіркою начинки.
  15. Гуртки з начинкою накрийте вільними кружками тіста і з’єднайте краї. Щоб надійно зафіксувати край, пройдіться по ньому зубцями вилки.
  16. Викладіть печиво на застелене папером деко. Для виходу пари вгорі в центрі кожне печиво проколіть виделкою.
  17. Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин. Готове печиво повинно злегка підрум’янитися знизу і з боків, але при цьому залишитися досить світлим.
  18. Дайте печиву охолонути.
  19. Перед подачею присипте печиво цукровою пудрою. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадне печиво

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close