Пісочне печиво з кремом з маскарпоне

Ідея рецепта навіяна італійськими Дженовезе – щось середнє між печивом і пиріжками з тіста Фролло. Одна з типових начинок – ніжний і дуже смачний крем з ріккотою. Рецепт адаптований, і зі складу тіста прибрана семоліна. А для начинки використовується сир маскарпоне з цедрою лимона. Таке печиво з’їдається миттєво, адже, з’ївши одну штучку, зупинитися вже неможливо!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Масло вершкове (охолоджене) 125 грамів
- Яйце (велике) 1 штука
- Цукор 80 грамів
- Борошно 300 грамів (2 склянки місткістю 250 мілілітрів)
- Крохмаль 50 грамів
- Розпушувач 1 чайна ложка
Для начинки:
- Сир маскарпоне 250 грамів
- Жовток 1 штука
- Цукор 50 грамів
- Крохмаль 1 чайна ложка з гіркою
- Цедра лимона 1 чайна ложка
Для подачі:
- Цукрова пудра 1 столова ложка (за бажанням)
Приготування:
- Вершкове масло повинно бути холодним – тримайте його в холодильнику до початку приготування тіста.
- Приготуйте тісто: в мисці з’єднайте борошно, цукор, крохмаль і розпушувач. Ретельно перемішайте.
- Холодне вершкове масло натріть на крупній тертці або наріжте невеликими кубиками. Додайте в миску до сухих інгредієнтів.
- Розітріть масло з борошняною сумішшю в крихту.
- Додайте велике яйце і замісити тісто. Якщо ж тісто виходить пухким і не збирається в грудку, влийте 1-2 столові ложки крижаної води.
- Зберіть тісто в кулю, помістіть в пакет або плівку і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
- Приготуйте начинку.
- У мисці з’єднайте маскарпоне, жовток, цукор і цедру лимона. Перемішайте.
- Додайте крохмаль і знову перемішайте.
- Сформуйте печиво.
- Тісто розкачати в рівний тонкий пласт товщиною близько 3 мм.
- Круглою вирубкою діаметром 8 см виріжте кола.
- Обрізки тіста зберіть разом і знову розкачайте. Сформуйте з них такі ж кола.
- На половину гуртків тіста в центр викладіть по чайній ложці з гіркою начинки.
- Гуртки з начинкою накрийте вільними кружками тіста і з’єднайте краї. Щоб надійно зафіксувати край, пройдіться по ньому зубцями вилки.
- Викладіть печиво на застелене папером деко. Для виходу пари вгорі в центрі кожне печиво проколіть виделкою.
- Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин. Готове печиво повинно злегка підрум’янитися знизу і з боків, але при цьому залишитися досить світлим.
- Дайте печиву охолонути.
- Перед подачею присипте печиво цукровою пудрою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадне печиво