Випічка і ДесертиПечиво

Пісочне печиво в обсипанні з цукру і кориці

Дуже просте печиво з яскравим ароматом кориці. Кульки з м’якого пісочного тіста обвалюються в цукровій суміші й випікаються в духовці.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове (м’яке) 100 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Борошно 200 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач тіста 5 грамів
  • Ванілін 1 щіпка

Для обвалювання печива:

  • Цукор 50 грамів
  • Кориця 1 столова ложка

Приготування:

  1. Масло і яйце заздалегідь дістати з холодильника.
  2. У процесі приготування знадобиться харчова плівка і пергаментний папір.
  3. У глибокій мисці з’єднати м’яке вершкове масло і цукор.
  4. Збити міксером до білої пишної маси 2-3 хвилини, потім додати яйце.
  5. Збити масло з яйцем ще близько 2 хвилин.
  6. Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Порціями додати в масляну суміш.
  7. Замісити дуже м’яке тісто. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.
  8. Незадовго до закінчення часу охолодження тіста включити духовку для розігрівання до 200 градусів.
  9. Корицю з’єднати з цукром в окремій місткості, перемішати до однорідності.
  10. Тісто відщипнути невеликими шматочками й сформувати кульки діаметром близько 3 см. Кожну кульку обваляти в суміші цукру і кориці.
  11. Деко застелити пергаментом. Викласти кульки тіста на деко, розташовуючи їх на достатній відстані один від одного. (У мене вийшло 18 кульок.)
  12. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 200 градусах 10-13 хвилин. Кульки повинні трохи розплистись і покритися невеликими тріщинами.
  13. Пісочне печиво в обсипанні з цукру і кориці готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Апельсинове печиво з мигдалем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close