Пісочне печиво в обсипанні з цукру і кориці

Дуже просте печиво з яскравим ароматом кориці. Кульки з м’якого пісочного тіста обвалюються в цукровій суміші й випікаються в духовці.
Інгредієнти:
- Масло вершкове (м’яке) 100 грамів
- Цукор 100 грамів
- Яйце 1 штука
- Борошно 200 грамів
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач тіста 5 грамів
- Ванілін 1 щіпка
Для обвалювання печива:
- Цукор 50 грамів
- Кориця 1 столова ложка
Приготування:
- Масло і яйце заздалегідь дістати з холодильника.
- У процесі приготування знадобиться харчова плівка і пергаментний папір.
- У глибокій мисці з’єднати м’яке вершкове масло і цукор.
- Збити міксером до білої пишної маси 2-3 хвилини, потім додати яйце.
- Збити масло з яйцем ще близько 2 хвилин.
- Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Порціями додати в масляну суміш.
- Замісити дуже м’яке тісто. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.
- Незадовго до закінчення часу охолодження тіста включити духовку для розігрівання до 200 градусів.
- Корицю з’єднати з цукром в окремій місткості, перемішати до однорідності.
- Тісто відщипнути невеликими шматочками й сформувати кульки діаметром близько 3 см. Кожну кульку обваляти в суміші цукру і кориці.
- Деко застелити пергаментом. Викласти кульки тіста на деко, розташовуючи їх на достатній відстані один від одного. (У мене вийшло 18 кульок.)
- Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 200 градусах 10-13 хвилин. Кульки повинні трохи розплистись і покритися невеликими тріщинами.
- Пісочне печиво в обсипанні з цукру і кориці готове.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Апельсинове печиво з мигдалем