Персиковий десерт

Цей десерт — одна з варіацій популярної в Америці фруктової випічки Браун-Бетті, коли фрукти посипаються підсолодженими хлібними крихтами й запікаються до м’якості.
Замість простого цукру в цьому рецепті використовується натуральний кленовий сироп. Так десерт не тільки стане корисніше, але і придбає більш насичений смак.
Посипте нарізані персики невеликою кількістю крихт із хліба з родзинками й горіхами, змішаними з вершковим маслом і запечіть в духовці. На відміну від традиційного Браун-Бетті цей десерт містить більше фруктів і менше хліба, а, отже, і калорій.
Інгредієнти:
- 4 стиглих персики, розрізаних навпіл, очищених від кісточок і розрізаних на 4 скибочки кожен
- Вершкового масла 55 грамів, розтопленого
- Кленового сиропу 4 столові ложки
- Ванільного екстракту 1 чайна ложка
- 4 скибочки хліба з родзинками й волоськими горіхами
- Щіпка крупнозернистої солі
Приготування:
- Розігрійте духовку до 175 °C.
- У овальну форму для випічки об’ємом 2 літри покладіть персики, 2 столові ложки масла, 2 столові ложки кленового сиропу і ваніль. Перемішайте лопаткою, щоб рівномірно з’єднати інгредієнти, потім розкладіть персики зрізом вгору.
- Покладіть хліб і сіль в чашу кухонного комбайна. Подрібніть до дрібних шматочків (але не в крихту, щоб вони не злипалися). Пересипте в миску і змішайте з рештою 2 столовими ложками вершкового масла і 2 столовими ложками кленового сиропу. Рівномірно посипте персики хлібною сумішшю.
- Випікайте, поки персики не стануть дуже ніжними, а хлібні крихти золотисто-коричневими, 30-35 хвилин.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Молочно-ванільний мус з бананом