Випічка і ДесертиПечиво

Печиво зі шматочками шоколаду

Розсипчасте і дуже смачне печиво зі шматочками шоколаду — відмінний десерт для ранкової кави або вечірнього чаювання. Але найсмачніше воно буде, якщо подати його в теплому вигляді з холодним молоком.

Слід зазначити, що таке печиво дуже калорійне. Тому всім, хто піклується про свою фігуру, потрібно стримувати себе. Але ж іноді можна зробити й виключення! 😉

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/с 320 грамів
  • Масло вершкове 220 грамів
  • Цукор-пісок 180 грамів
  • Жовтки яєчні курячі 5 штук
  • Шоколад 100 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Борошно просіяти з розпушувачем.
  2. До розм’якшеного вершкового масла додати цукор і збивати суміш міксером до тих пір, поки маса не стане помітно світліше і легше.
  3. Поступово, продовжуючи збивати, додавати жовтки.
  4. Масу збити до пишності.
  5. Висипати борошняну суміш в яєчно-масляну.
  6. Замішати тісто, в кінці замісу додати дрібно розкришену плитку шоколаду.
  7. Тісто остаточно вимісити.
  8. Розкачати тісто ковбаскою, нарізати невеликими шматочками, скачати з кожного кульку, викласти кульки на застелений пергаментним папером деко і сплюснути зверху долонею, щоб вийшли коржі товщиною приблизно 8-9 см.
  9. Поставити деко в духовку, нагріту до температури 180 °C, і випікати печиво протягом 15 хвилин до легкого зарум’янювання.
  10. Остудити печиво на решітці.
  11. При бажанні печиво можна прикрасити цукровою пудрою за допомогою трафаретів.
  12. Наше печиво зі шматочками шоколаду готово!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Імбирне печиво з глазур’ю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close