Печиво з рідкою начинкою

У непримітному на перший погляд печиві знаходиться неймовірно смачна шоколадно-горіхова паста, яка при розкушуванні випливає апетитною масою. Начинка попередньо заморожується, завдяки чому з нею стає легше працювати. Якщо ж тісто буде занадто липким, спробуйте додати в нього 1/4 стакана борошна або 1/2 стакана какао-порошку (для більш насиченого шоколадного смаку).
Інгредієнти:
- Борошна вищого сорту 2 й 1/4 стакана
- Дрібної солі 1 чайна ложка
- Розпушувача 1/2 чайної ложки
- Соди 1/2 чайної ложки
- Коричневого цукру 1,5 стакана
- Вершкового масла 165 грамів, кімнатної температури
- 2 великих яйця
- Ванільного екстракту 1 чайна ложка
- 3/4 стакана шоколадно-горіхової пасти, наприклад, «Нутелла»
Приготування:
- У великій мисці змішайте віночком борошно, сіль, розпушувач і соду.
- Збийте коричневий цукор з вершковим маслом в іншій великій мисці електричним міксером на середньо-високій швидкості до легкої блідої консистенції (приблизно 4 хвилини). Додайте яйця по 1 за раз, збиваючи після кожного введення, щоб змішати. Вмішайте ванільний екстракт.
- Зменште швидкість до середньої, всипте суміш з борошном і збивайте до об’єднання.
- Розділіть тісто на 18 рівних частин, приблизно по 2 столові ложки кожна, і злегка роздушіть їх вологими руками. Покладіть по 2 чайній ложці охолодженої шоколадно-горіхової пасти в центр кожного кружечка, потім заліпіть тісто навколо начинки, щоб сформувати кульки. Охолодіть протягом 30 хвилин.
- Застеліть 2 дека пергаментним папером. Помістіть на кожен підготовлений лист по 6 охолоджених кульок з тіста, розміщуючи їх приблизно в 5 см один від одного.
- Тим часом розташуйте грати у верхній і нижній третині духовки, яку розігрійте до 150° С.
- Випікайте, перевертаючи деко в середині часу готування, поки печиво не стане золотистим по краях (приблизно 20 хвилин). Дайте йому охолонути протягом декількох хвилин на деках, потім проведіть на решітку або блюдо і при бажанні подавайте в теплому вигляді.
- Коли листи повністю охолонуть, спечіть на одному з них шість кульок з тіста, що залишилися. Дайте печиву злегка охолонути. Зберігайте печиво в контейнері, що щільно закривається при кімнатній температурі не довше 5 днів.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Печиво з цільнозернового борошна з яблуками