Випічка і ДесертиПечиво

Печиво з лохиною

Домашнє ягідне печиво з лохиною дуже смачне і дуже просте в приготуванні. М’яке, легке, в міру солодке, з ягідною начинкою, та ще й з хрусткою скоринкою зверху, як булочки – справжня смакота. Таке печиво можна готувати хоч кожен день, змінюючи тільки начинку, особливо коли потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю.

Інгредієнти:

  • Лохина 200 грамів
  • Масло вершкове 82% (розм’якшене) 100 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Цукор 100 грамів (на смак)
  • Ванільний цукор 1 чайна ложка
  • Борошно приблизно 320 грамів
  • Розпушувач 10 грамів
  • Сіль 1/3 чайної ложки

Приготування:

  1. Яйця, сіль і цукор збити міксером до світлої пишної маси.
  2. Додати м’яке вершкове масло і ванільний цукор, перемішати до однорідності.
  3. У борошно додати розпушувач, перемішати.
  4. Частинами просіяти борошно і замісити тісто лопаткою. Тісто не повинно бути занадто рідким або занадто щільним, воно повинно тримати форму.
  5. Додати ягоди в тісто, перемішати.
  6. За допомогою ложки або руками сформувати кругле печиво, викласти його на деко, попередньо застелений пергаментним папером.
  7. Випікати пісочне печиво з ягодами в розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів 20-25 хвилин, до рум’яного кольору. Готовність печива можна перевірити дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою, без залишків сирого тіста.
  8. Готове печиво з лохиною за бажанням посипати цукровою пудрою. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашнє печиво з меренгою і горіхами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close