Печиво з лохиною

Домашнє ягідне печиво з лохиною дуже смачне і дуже просте в приготуванні. М’яке, легке, в міру солодке, з ягідною начинкою, та ще й з хрусткою скоринкою зверху, як булочки – справжня смакота. Таке печиво можна готувати хоч кожен день, змінюючи тільки начинку, особливо коли потрібно швидко приготувати що-небудь до чаю.
Інгредієнти:
- Лохина 200 грамів
- Масло вершкове 82% (розм’якшене) 100 грамів
- Яйця 3 штуки
- Цукор 100 грамів (на смак)
- Ванільний цукор 1 чайна ложка
- Борошно приблизно 320 грамів
- Розпушувач 10 грамів
- Сіль 1/3 чайної ложки
Приготування:
- Яйця, сіль і цукор збити міксером до світлої пишної маси.
- Додати м’яке вершкове масло і ванільний цукор, перемішати до однорідності.
- У борошно додати розпушувач, перемішати.
- Частинами просіяти борошно і замісити тісто лопаткою. Тісто не повинно бути занадто рідким або занадто щільним, воно повинно тримати форму.
- Додати ягоди в тісто, перемішати.
- За допомогою ложки або руками сформувати кругле печиво, викласти його на деко, попередньо застелений пергаментним папером.
- Випікати пісочне печиво з ягодами в розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів 20-25 хвилин, до рум’яного кольору. Готовність печива можна перевірити дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою, без залишків сирого тіста.
- Готове печиво з лохиною за бажанням посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Домашнє печиво з меренгою і горіхами