Випічка і ДесертиПечиво

Печиво з айвою

Незвичайне смачне печиво з айвою, приготувати яке можна просто і швидко. Усередині печиво виходить м’яким і ніжним, а зверху вкрите хрусткою апетитною скоринкою.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/г 260 грамів (2 склянки об’ємом 200 мілілітрів)
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 2 столові ложки
  • Сметана 15% 2 столові ложки
  • Айва 100 грамів
  • Сода 0,5 чайної ложки
  • Оцет 9% 2 столові ложки
  • Цукрова пудра (для подачі) 1-2 чайної ложки
  • Олія рослинна для змазування пергаменту 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Готуємо необхідні продукти. Вершкове масло повинно бути охолодженим.
  2. Включаємо духовку розігріватися до 220 градусів.
  3. Змішуємо борошно, соду і цукор. Додаємо охолоджене вершкове масло і швидко перетираємо все в крихту.
  4. Додаємо яйце, сметану й оцет.
  5. Замішуємо тісто. Тісто виходить сухим, частина борошна може не змішатися з іншими інгредієнтами.
  6. Айву ретельно вимити й видаляємо насіння. М’якуш айви натираємо на крупній тертці прямо в миску з тістом.
  7. Вимішуємо тісто разом з айвою. Від соковитої айви тісто стає гладким і однорідним. Довго тісто не вимішуємо, оскільки тісто почне липнути до рук.
  8. Деко застилаємо пергаментним папером, злегка змащуємо олією. Беремо тісто чайною ложкою і робимо невеликий колобок завбільшки з волоський горіх. Викладаємо заготівлі на деко. У мене вийшло 26 штук.
  9. Випікаємо печиво в розігрітій до 220 градусів духовці 10-15 хвилин, до рум’яності. Коли печиво в духовці підніметься і добре зарум’яниться, дістаємо його з духовки.
  10. Печиво з айвою готове. Остигле печиво посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Медове печиво

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close