Печиво з айвою

Незвичайне смачне печиво з айвою, приготувати яке можна просто і швидко. Усередині печиво виходить м’яким і ніжним, а зверху вкрите хрусткою апетитною скоринкою.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/г 260 грамів (2 склянки об’ємом 200 мілілітрів)
- Масло вершкове 50 грамів
- Яйце 1 штука
- Цукор 2 столові ложки
- Сметана 15% 2 столові ложки
- Айва 100 грамів
- Сода 0,5 чайної ложки
- Оцет 9% 2 столові ложки
- Цукрова пудра (для подачі) 1-2 чайної ложки
- Олія рослинна для змазування пергаменту 1 чайна ложка
Приготування:
- Готуємо необхідні продукти. Вершкове масло повинно бути охолодженим.
- Включаємо духовку розігріватися до 220 градусів.
- Змішуємо борошно, соду і цукор. Додаємо охолоджене вершкове масло і швидко перетираємо все в крихту.
- Додаємо яйце, сметану й оцет.
- Замішуємо тісто. Тісто виходить сухим, частина борошна може не змішатися з іншими інгредієнтами.
- Айву ретельно вимити й видаляємо насіння. М’якуш айви натираємо на крупній тертці прямо в миску з тістом.
- Вимішуємо тісто разом з айвою. Від соковитої айви тісто стає гладким і однорідним. Довго тісто не вимішуємо, оскільки тісто почне липнути до рук.
- Деко застилаємо пергаментним папером, злегка змащуємо олією. Беремо тісто чайною ложкою і робимо невеликий колобок завбільшки з волоський горіх. Викладаємо заготівлі на деко. У мене вийшло 26 штук.
- Випікаємо печиво в розігрітій до 220 градусів духовці 10-15 хвилин, до рум’яності. Коли печиво в духовці підніметься і добре зарум’яниться, дістаємо його з духовки.
- Печиво з айвою готове. Остигле печиво посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Медове печиво