Печиво на дріжджах з шоколадною глазур’ю

Досить цікаве і смачне печиво. Прикрасити його можна буденно, а можна по святковому настрою. Цікавим печиво роблять нотки лимона. Щоб печиво вийшло плоским, після викладання на деко його слід розрівняти задньою поверхнею ложки, змоченою водою. Додаючи сухі дріжджі в молоко, суміш потрібно збивати віночком. Важливо не перестаратися зі змішуванням не тільки сухих і мокрих інгредієнтів для тіста, але і різних видів борошна.
Інгредієнти:
Печиво:
- Сухих дріжджів 1 столова ложка
- Молока 1 стакан
- Вершкового масла, кімнатної температури 250 грамів
- Цукру 1,75 стакана
- Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки
- Лимонного екстракту 1/4 чайної ложки
- Борошна для випічки бісквіта 2,5 стакана (мука зі зниженою кількістю клейковини) *
- Пшеничного борошна вищого ґатунку 2,5 стакана
- Солі 1/2 чайної ложки
Ганаш:
- Жирних вершків 33% 1,25 стакана
- Темного шоколаду 450 грамів, рубаного
- Білого шоколаду 450 грамів, рубаного
Приготування:
- Всипте сухі дріжджі в тепле або кімнатної температури молоко, дайте постояти 20 хвилин.
- Розігрійте духовку до 190 ° С.
- Збийте вершкове масло і цукор до легкої й пишної консистенції. Повільно введіть дріжджову суміш і екстракти, змішайте.
- В окремій мисці змішайте віночком обидва види борошна і сіль. Поступово введіть в приготовлену раніше суміш. Застереження: не змішуйте занадто довго, але при цьому стежте за тим, щоб маса була однорідною.
- Нанесіть на деко антипригарний спрей. Викладайте порції тіста за допомогою ложки на відстані 8-10 см один від одного. Випікайте до тих пір, поки краї не почнуть ставати коричневими (20-25 хвилин).
- Остудіть печиво до кімнатної температури перед декоруванням.
- Ганаш. Помістіть шоколад у 2 окремі миски: 1 для темного і 1 для білого. Доведіть до повільного кипіння вершки в 2 окремих каструлях. Вилийте першу каструлю вершків в темний, а другу в білий шоколад і дайте йому розтопитись. Збийте вінчиком до однорідності.
- Прикраса: поки ганаш ще злегка теплий, можете проявити фантазію.
Примітка * Борошно з низьким вмістом клейковини застосовується при випічці й містить крохмаль. Просійте 1 стакан пшеничного борошна, зачерпніть з нього 2 столові ложки й замініть на 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пряники на меду