Печиво «Імперія»

Ніжне пісочне печиво збирається у вигляді сендвіча з прошарком з джему, покривається цукровою глазур’ю і шматочком зацукрованої вишні. Це традиційне в Великобританії печиво дуже схоже на Лінцське мигдальне печиво, так воно, в загальному, і називалося до початку Першої світової війни, але згодом було перейменовано на честь Британської імперії. Хоча і до цього дня в різних регіонах країни його також називають і німецьким печивом, і бельгійським печивом. Як би воно не називалося, воно гідне того, щоб прикрасити своїм симпатичним виглядом і витонченим смаком будь-яке чаювання.
Час 2 години 30 хвилин
Складність: легко
Кількість: 24 печива
Інгредієнти:
Сендвіч-печиво:
- Вершкового масла кімнатної температури 55 грамів + 2 столові ложки
- Цукрової пудри, просіяної 55 грамів + 2 столові ложки
- 1 жовток на круто звареного яйця
- 1 великий яєчний жовток
- Ванільного екстракту 0,5 чайної ложки
- Борошна вищого сорту 310 грамів, просіяного
- Солі 1/4 чайної ложки
Начинка і глазур:
- Малинового джему 100 грамів
- Цукрової пудри 110 грамів, просіяної
- Теплої води 1-2 столові ложки
- Мигдалевого або ванільного екстракту 4 чайні ложки
- 6-8 зацукрованих вишень, кожну розрізати на 6 шматочків
Приготування:
- Збийте вершкове масло з цукровою пудрою до білого. Протріть через сито варений жовток і змішайте його з сирим жовтком і ванільним екстрактом. Додайте цю суміш до вершкового масла і перемішайте.
- Потім додайте борошно і сіль і перемішайте. Замісіть тісто і сформуйте з нього диск (тісто буде дуже м’яким), загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 2 години, щоб тісто затверділо.
- Розігрійте духовку до 160 ° С і застеліть два дека папером для випічки.
- На злегка присипаній борошном робочій поверхні акуратно розімніть тісто, щоб воно стало м’якше. Розкачайте його в пласт товщиною 0,5 см і за допомогою рифленої форми діаметром 5 см виріжте з тіста печиво. Розкладіть заготівлі на деку на відстані 1,5 см один від одного.
- Випікайте печиво 10 – 12 хвилин, поки воно злегка не підрум’яниться по краях. Повністю остудіть його прямо на деку.
- Малиновий джем перемішайте, щоб він став більш рідким, і намажте їм одне печиво, зверху накрийте іншим печивом, акуратно притиснувши, щоб дві половинки скріпилися. Те ж саме повторіть з рештою печивом.
- Приготуйте глазур. Змішайте цукрову пудру з 1 столовою ложкою води й ванільним або мигдальним екстрактом. При необхідності додайте ще води, довівши суміш до консистенції рідкої глазурі.
- Кожне печиво зверху покрийте глазур’ю, на середину покладіть по шматочку вишні та складіть на решітку застигати. Дайте печиву висохнути протягом 3 годин, потім перекладіть в герметичний контейнер для зберігання.
Печиво можна зберігати протягом 3 днів.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Печиво кавові зерна