Випічка і ДесертиПечиво

Печиво «Імперія»

Ніжне пісочне печиво збирається у вигляді сендвіча з прошарком з джему, покривається цукровою глазур’ю і шматочком зацукрованої вишні. Це традиційне в Великобританії печиво дуже схоже на Лінцське мигдальне печиво, так воно, в загальному, і називалося до початку Першої світової війни, але згодом було перейменовано на честь Британської імперії. Хоча і до цього дня в різних регіонах країни його також називають і німецьким печивом, і бельгійським печивом. Як би воно не називалося, воно гідне того, щоб прикрасити своїм симпатичним виглядом і витонченим смаком будь-яке чаювання.

Час 2 години 30 хвилин
Складність: легко
Кількість: 24 печива

Інгредієнти:

Сендвіч-печиво:

  • Вершкового масла кімнатної температури 55 грамів + 2 столові ложки
  • Цукрової пудри, просіяної 55 грамів + 2 столові ложки
  • 1 жовток на круто звареного яйця
  • 1 великий яєчний жовток
  • Ванільного екстракту 0,5 чайної ложки
  • Борошна вищого сорту 310 грамів, просіяного
  • Солі 1/4 чайної ложки

Начинка і глазур:

  • Малинового джему 100 грамів
  • Цукрової пудри 110 грамів, просіяної
  • Теплої води 1-2 столові ложки
  • Мигдалевого або ванільного екстракту 4 чайні ложки
  • 6-8 зацукрованих вишень, кожну розрізати на 6 шматочків

Приготування:

  1. Збийте вершкове масло з цукровою пудрою до білого. Протріть через сито варений жовток і змішайте його з сирим жовтком і ванільним екстрактом. Додайте цю суміш до вершкового масла і перемішайте.
  2. Потім додайте борошно і сіль і перемішайте. Замісіть тісто і сформуйте з нього диск (тісто буде дуже м’яким), загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 2 години, щоб тісто затверділо.
  3. Розігрійте духовку до 160 ° С і застеліть два дека папером для випічки.
  4. На злегка присипаній борошном робочій поверхні акуратно розімніть тісто, щоб воно стало м’якше. Розкачайте його в пласт товщиною 0,5 см і за допомогою рифленої форми діаметром 5 см виріжте з тіста печиво. Розкладіть заготівлі на деку на відстані 1,5 см один від одного.
  5. Випікайте печиво 10 – 12 хвилин, поки воно злегка не підрум’яниться по краях. Повністю остудіть його прямо на деку.
  6. Малиновий джем перемішайте, щоб він став більш рідким, і намажте їм одне печиво, зверху накрийте іншим печивом, акуратно притиснувши, щоб дві половинки скріпилися. Те ж саме повторіть з рештою печивом.
  7. Приготуйте глазур. Змішайте цукрову пудру з 1 столовою ложкою води й ванільним або мигдальним екстрактом. При необхідності додайте ще води, довівши суміш до консистенції рідкої глазурі.
  8. Кожне печиво зверху покрийте глазур’ю, на середину покладіть по шматочку вишні та складіть на решітку застигати. Дайте печиву висохнути протягом 3 годин, потім перекладіть в герметичний контейнер для зберігання.

Печиво можна зберігати протягом 3 днів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Печиво кавові зерна

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close