Печені яблука з сиром в духовці

Смачний і дуже корисний дієтичний десерт.
Печені яблука з сиром в духовці частково відноситься до розряду дієтичних через технологію приготування – запікання. Запечені яблука легше засвоюються організмом, доброчинно впливають на обмінні процеси. Важливий і той факт, що всі продукти для приготування цієї страви легкодоступні по фінансах. Приготування не займає багато часу і сил. Та й просто це дуже смачно!
Інгредієнти:
- Яблука 3 штуки
- Сир 80 грамів
- Цукор 1 столова ложка
- Ізюм 2 чайні ложки
Приготування:
- Підготуйте яблука для запікання, сир будь-якої жирності (в залежності від ступеня дієтичності страви), цукор, трохи родзинок. Яблука повинні бути зимові, ідеальної якості, рівні, без плям, бажано зелені, з щільною шкіркою і не сильно солодкі.
- Сир розімніть вилкою, якщо він сухуватий, то можна додати трохи сметани або розтопленого вершкового масла. Додайте цукор і ретельно розітріть. Можна додати трохи меду за бажанням, ванільний цукор, мелену корицю, мускатний горіх, мелений імбир.
- У сирну начинку додайте промиті в гарячій воді й підсушені родзинки. Перемішайте.
Яблука промийте, акуратно зріжте верхівки – “шапочки”. Дуже обережно, щоб не пошкодити та не проткнути шкірку, видаліть серцевину і деяку кількість м’якоті, щоб утворилося певне місце для начинки. Щільно заповніть порожнини сирною масою. Накрийте кришками – “шапочками” і поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте близько півгодини. - Яблука повинні злегка зморщитись, стати м’якими, може виділитись деяка кількість соку-сиропу. Готові печені яблука з сиром необхідно вийняти, остудити й подавати до столу. Можна доповнити блюдо рубаними горіхами, листочками м’яти або меліси, полити шоколадним топінгом, припорошити цукровою пудрою.
- Смачне і здорове блюдо! Печені яблука з сиром в духовці можуть стати незамінним блюдом для розвантажувальних днів.
- Ізюм можна замінити або доповнити іншими сухофруктами: чорносливом, курагою, інжиром. Дуже незвичайне і цікаве поєднання може дати з’єднання сиру і не крупно нарізаного банана.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Рулет з журавлиною і волоськими горіхами