Випічка і ДесертиСолодка випічка

Паска на жовтках

Паска – смачна частина пасхальної традиції. Слідуючи цьому нескладному рецепту, ви зможете приготувати ароматний і пишний великодній хліб з цукатами, родзинками, мигдалем і цедрою лимона. Не забудьте додати трошки рому!

Складність: середня
Кількість: 3-5 пасок

Інгредієнти:

  • Сухих дріжджів 2 пакетики
  • Теплої води 1/2 стакана
  • Молока 2 стакани
  • Цукру 2,5 стакана
  • Приблизно 8-10 стаканів борошна
  • 12 яєчних жовтків
  • Вершкового масла, розтопленого 240 грамів плюс 4 столові ложки (60 грамів)
  • Подрібнених цукатів 1 стакан
  • Родзинок 1 стакан
  • Рубленого бланшованого мигдалю 1/3 стакана
  • Рому 1 столова ложка
  • 2 подрібнених стручків ванілі
  • Цедра 1 лимона, терта
  • Щіпка солі

Приготування:

  1. Розведіть дріжджі в 1/2 стакана теплої води. Дайте їм постояти протягом 15 хвилин. Розігрійте молоко до появи дрібних бульбашок. З’єднайте 1 стакан цукру і 1,5 стакана борошна і влийте гаряче молоко, перемішуючи до консистенції сметани. Якщо суміш занадто густа, додайте еще1/2 стакана молока. Дайте суміші трохи охолонути й додайте дріжджі.
  2. Збийте яєчні жовтки з цукром, що залишився до освітлення. Додайте розтоплене масло в дріжджову суміш, а потім додайте туди яєчні жовтки з цукром. Поступово вмішайте борошно, що залишилося. Тісто має стати м’яким, еластичним і не прилипати до рук. Додайте цукати, родзинки, мигдаль, ром, ваніль, цедру лимона і сіль, ретельно вимісити протягом близько 30 хвилин.
  3. Дайте тісту піднятися протягом мінімум 3 годин у теплому місці, без протягів, накривши кухонним рушником. Після того, як тісто піднялося, розкладіть його в змащені маслом і присипані борошном форми для пасок або бляшані банки. (Змазані форми можна застелити змащеним крафт папером.)
    Переконайтеся, що форми або банки заповнені не більше ніж на 1/3. Дайте пасці піднятися протягом ще 30-45 хвилин.
  4. Випікайте приблизно 1-1,5 години при температурі 120-150 ° C, поки паска не підрум’яниться і не стане пишною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пончики “Dulce de leche”

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close