Паска на жовтках

Паска – смачна частина пасхальної традиції. Слідуючи цьому нескладному рецепту, ви зможете приготувати ароматний і пишний великодній хліб з цукатами, родзинками, мигдалем і цедрою лимона. Не забудьте додати трошки рому!
Складність: середня
Кількість: 3-5 пасок
Інгредієнти:
- Сухих дріжджів 2 пакетики
- Теплої води 1/2 стакана
- Молока 2 стакани
- Цукру 2,5 стакана
- Приблизно 8-10 стаканів борошна
- 12 яєчних жовтків
- Вершкового масла, розтопленого 240 грамів плюс 4 столові ложки (60 грамів)
- Подрібнених цукатів 1 стакан
- Родзинок 1 стакан
- Рубленого бланшованого мигдалю 1/3 стакана
- Рому 1 столова ложка
- 2 подрібнених стручків ванілі
- Цедра 1 лимона, терта
- Щіпка солі
Приготування:
- Розведіть дріжджі в 1/2 стакана теплої води. Дайте їм постояти протягом 15 хвилин. Розігрійте молоко до появи дрібних бульбашок. З’єднайте 1 стакан цукру і 1,5 стакана борошна і влийте гаряче молоко, перемішуючи до консистенції сметани. Якщо суміш занадто густа, додайте еще1/2 стакана молока. Дайте суміші трохи охолонути й додайте дріжджі.
- Збийте яєчні жовтки з цукром, що залишився до освітлення. Додайте розтоплене масло в дріжджову суміш, а потім додайте туди яєчні жовтки з цукром. Поступово вмішайте борошно, що залишилося. Тісто має стати м’яким, еластичним і не прилипати до рук. Додайте цукати, родзинки, мигдаль, ром, ваніль, цедру лимона і сіль, ретельно вимісити протягом близько 30 хвилин.
- Дайте тісту піднятися протягом мінімум 3 годин у теплому місці, без протягів, накривши кухонним рушником. Після того, як тісто піднялося, розкладіть його в змащені маслом і присипані борошном форми для пасок або бляшані банки. (Змазані форми можна застелити змащеним крафт папером.)
Переконайтеся, що форми або банки заповнені не більше ніж на 1/3. Дайте пасці піднятися протягом ще 30-45 хвилин. - Випікайте приблизно 1-1,5 години при температурі 120-150 ° C, поки паска не підрум’яниться і не стане пишною.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пончики “Dulce de leche”