Панкейки – серця «Червоний оксамит»

Покроковий рецепт панкейків у формі сердечок. Порадуйте кохану людину цими оладками на сніданок. Щоб з легкістю надати тісту на сковороді форму сердечок, помістіть його в пляшечку для соусу з дозатором.
Інгредієнти:
- Сирного сиру 110 грамів, кімнатної температури
- Сметани 1/4 стакана
- Цільного молока 3 столові ложки
- Цукрової пудри 2 столові ложки
- Борошна вищого сорту 2 стакани
- Какао-порошку 1 столова ложка
- Соди 1/2 чайної ложки
- Розпушувача 1/2 чайної ложки
- Дрібна сіль
- 2 великих яйця
- Цукру піску 3/4 стакана
- Кислого молока 1,25 стакана
- Розтопленого вершкового масла 1/2 стакана, плюс для смаження
- Червоного харчового барвника 2 чайні ложки
- Екстракту ванілі 1 чайна ложка
- Яблучного оцту 1 чайна ложка
- Кленовий сироп і обсмажені подрібнені горіхи пекан для подачі
Приготування:
- У середній місткості збийте до однорідності сир, сметану, молоко і цукрову пудру; відставте в сторону.
У велику миску просійте борошно, какао-порошок, соду, розпушувач і 1/2 ч. л. солі. У великій місткості збийте яйця з цукром до блідо-жовтого кольору. Вмішайте кисле молоко, розтоплене вершкове масло, харчовий барвник, ваніль і яблучний оцет. - Яєчну суміш додайте до борошняної й добре перемішайте. Частину тіста помістіть в пляшечку для соусу з дозатором (з отвором 0,6 см).
- На помірному вогні розігрійте плоску сковороду-гриль або велику сковороду з антипригарним покриттям. Злегка змастіть гарячу сковороду розтопленим вершковим маслом і зверху видавіть трохи тіста, малюючи обриси серця або декількох сердечок бажаного розміру. Кожен контур заповніть тістом і лопаткою розрівняйте до країв. Готуйте кожен панкейк близько 3 хв до появи пухирців на поверхні. Акуратно переверніть і продовжуйте готувати ще 1-2 хв, Поки низ не схопиться, і панкейк не прожариться. Повторіть з рештою тіста.
- Кожен панкейк присмачите сумішшю з сиру і кленовим сиропом, посипте горіхами пекан.
Смачного!