Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Пампушки з часником до борщу

Виходять ароматні, високі, повітряні, м’які!
Тісто пористе, пампушки добре робити по 50 – 55 грамів, вони дуже збільшуються, більші й випікати треба довше. Це повноцінна заміна хліба, тільки в рази смачніші та ароматні, з магазинними теж не порівняти. Сім’я завжди вибере домашні, а й сильно захоплюватися не варто, про калорії не забувати! Пробуйте, основний час йде на підйом тіста, а готуються вони мимохідь, поки вариться борщ або суп.

Інгредієнти:

Опара:

  • Молоко 100 мілілітрів
  • Вода 200 мілілітрів
  • Цукор 1 столова ложка
  • Борошно 1 столова ложка
  • Свіжі дріжджі 21 грам

Тісто:

  • Борошно 500 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Рослинна олія 4 столові ложки

Часникова заливка:

  • Сіль 1 чайна ложка
  • Рослинна олія 7 столових ложок
  • Часник 5 зубчиків
  • Кріп 20 грамів

Приготування:

  1. Підготувати продукти, всі повинні бути кімнатної температури.
  2. Готуємо опару: Свіжі дріжджі розкришити в миску, додати 1 столову ложку цукру, розтерти, влити теплу воду і молоко, вмішати 1 столову ложку муки. Залишити підніматися на 30 хвилин в теплі. З’явилася “шапочка”, опара готова. Якщо “шапочка» не з’явилася, – дріжджі треба замінити, вони неактивні / дивіться завжди термін придатності, брати тільки свіжі.
  3. Поки опара підходить, приготувати часникову заливку, щоб у неї був час настоятися. Дрібно нарізати промитий і обсушений кріп, додати сіль 1 чайну ложку або за смаком, подрібнений часник. Перемішати, потім додати 7 столових ложок рослинної олії.
  4. Приготувати тісто: У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль, розмішати, в центрі зробити поглиблення. У піалу розбити 2 яйця, розмішати й 2/3 вилити в борошно, а 1/3 залишити для змазування. У борошно додати опару і замісити тісто ложкою. В кінці замісу додати 2 столові ложки рослинної олії та почати вимішувати руками, поступово додати ще масло, що залишилося. Пріпиліть стіл борошном і вимішувати тісто 7 – 10 хвилин.
  5. Тісто стане гладким і не буде липнути до рук, округлити його і перекласти в чисту, злегка змащену олією миску. Накрити плівкою і серветкою, залишити в теплі для підйому на годину.
  6. Тісто добре піднімається, збільшується майже в 2,5 раза. Стіл і руки трохи змастити олією. Тісту надати форму батона і розділити на 15 – 16 частин по 50 – 55 грамів. Я зробила кілька штук по 60 грамів, мені вони здалися великими.
  7. Сформувати булочки – пампушки, округливши тісто. Викладати на змащене олією деко або на пергамент, килимок. Накрити плівкою і залишити на 30 хвилин. Пампушки сильно збільшаться, залишайте відстань на підйом. У залишене яйце додати 1 чайну ложку молока і дбайливо, щоб не осадити пампушки, змастити їх. Дати підсохнути 1 -2 хвилини, тоді буде гарний блиск.
  8. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 190 градусах близько 30 хвилин до рум’янцю. Гарячі змастити часниковою заливкою силіконовим пензликом.
  9. Подавати гарячими або розігрітими.

Пампушки можна подати до будь-якого супу, де доречний часник. Тісто замішується на молоці, тому пампушки м’які й пишні, а завдяки воді вони краще піднімаються.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Листковий пиріг зі шпинатом і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close