Ніжні капкейки

В інтернеті дуже багато різних варіантів приготування капкейків, вкрай складно вибрати той самий, ніжний і смачний варіант капкейка. Доводилося експериментувати й пробувати різні варіанти та пропорції інгредієнтів, щоб вийшли ідеальні капкейки. Радий представити вам те, що я давно хотів отримати від випічки капкейків. Вони виходять дуже ніжні й смачні! Спробуйте і я впевнений що вам дуже сподобається! Так можете глянути рецепт дивовижного сирно-вершкового крему для капкейків!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 260 грамів
- Цукор 1 стакан
- Сіль 1/2 чайної ложки
- Розпушувач тіста Dr.Oetker 1/2 чайної ложки
- Сода 1/4 чайної ложки
- Масло вершкове (розтоплене)> 82% 100 грамів
- Яйце куряче 1 штука
- Сметана 15-20% 1/4 склянки
- Молоко 3/4 склянки
- Цукор ванільний 2 чайні ложки
Приготування:
- У глибокій мисці змішуємо цукор, куряче яйце, ванільний цукор (його можна замінити ваніліном), сметану і молоко. Молоко беріть не менше 2.5%. Гарненько все змішуємо вінчиком, після чого додаємо розтоплене масло (важливо щоб воно було не гарячим, а остиглим), перемішуємо до отримання однорідної маси.
- В окремий посуд просіємо борошно, додаємо розпушувач, соду і сіль. Все перемішуємо.
- Додаємо борошняну суміш потроху в першу миску. Добре замішуємо, щоб не було грудочок і борошна.
- алишимо готове тісто трохи постояти, хвилин на 15-30 при кімнатній температурі.
- Далі викладаємо готове тісто чайною ложкою в форми для випікання, я використовую силіконові формочки та вкладаю в них паперові форми. Тіста повинно бути приблизно 2/3 від всієї форми.
- ипікаємо при температурі близько 180 градусів, головне щоб духовка була розігріта заздалегідь, за часом приблизно 15 хвилин, але після 10 хвилин починайте стежити за ними, щоб не підгоріли. От і все! Смачні кекси для капкейків готові!
Смачного!