Незвичайні фруктові суші

Щоб це блюдо сподобалося, любити суші зовсім не обов’язково. Весела, проста і корисна ідея десерту для дитячого свята. Якщо «суші» здадуться недостатньо солодкими, можна подвоїти кількість масла і маршмелоу. Не завадить і трохи ванілі.
Автор рецепта – Melissa d’Arabian – шеф-кухар, телеведуча, кулінарний письменник
Час: 15 хвилин
Складність: легко
Кількість: 20 ролів
Інгредієнти:
- Вершкового масла 1 столова ложка
- Міні маршмелоу 2/3 стакана
- Вареного рису 2 стакани
- 1 банан, нарізаний тонкими скибочками
- Фруктового асорті (наприклад, полуниця, ананас, ківі й диня) 240 мілілітрів
- Тонко нарізані міні-гранули шоколаду і підсмажена кокосова стружка, для посипання суші (за бажанням)
- Спеціальне обладнання: форма для нігірі-суші або пластиковий лоток для кубиків льоду
Приготування:
- Солодкий клейкий рис для «суші»: в невеликому сотейнику на середньому вогні розтопіть масло і маршмелоу до повного розм’якшення. Зніміть з плити й вмішайте зварений рис так, щоб вони рівномірно розподілилися.
- Розпиліть трохи рослинної олії на форму для нігірі-суші. Беріть скибочки фруктів і викладайте їх по одному на дно форми або лотка для льоду. Ложкою покладіть рис і акуратно втисніть.
- Дістаньте «суші», при бажанні посипте шматочками шоколаду і смаженою кокосовою стружкою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний батончик Rocky Road