Випічка і ДесертиТорти

Найсмачніший торт без борошна «Королівський»

Торт «Королівський» дуже легкий і смачний. У ньому немає великих коржів, які не завжди подобаються ласунам, зате є багато смачного крему, хрусткі горішки й безе.

Інгредієнти:

  • 10 білків для приготування коржів
  • Подрібнених мигдальних або волоських горіхів 600 грамів
  • Крохмалю 2 столові ложки
  • Склянка цукрової пудри
  • Пачка вершкового масла
  • 10 жовтків для крему
  • Молока 100 грамів
  • Цукрової пудри 160 грамів
  • Натурального какао без додавання сухого порошкового молока 4 столових ложки
  • Рому або коньяку 2 столові ложки

Додатково:

  • Волоських горіхів 50 грамів
  • Яйця 5 штук
  • Цукру для приготування безе 200 грамів

Приготування:

  1. Духовка розігрівається до 220 градусів. Білки потрібно відокремити від жовтків і викласти по окремим тарам. Можна яйця проколоти з двох сторін, тоді білок вийде, а жовток залишиться в шкаралупі. Щоб торт «Королівський» вийшов смачним, всі продукти повинні бути свіжими. Білки засипати цукром і збити міксером або за допомогою ложки. У вас повинна вийти густа піна. У неї поступово потрібно вводити крохмаль, продовжуючи помішувати.
  2. Горіхи потрібно злегка обсмажити на сковорідці, подрібнити й додати в білкову масу.
    Щоб вони не давали відчуття гіркоти, їх потрібно злегка прожарити на сковорідці, якщо ви використовуєте волоські горіхи. Мигдаль гіркоти не дасть. Коли маса буде однорідною, її викладають на деко з високими бортиками й запікають у духовці. Середній час випічки приблизно 24 хвилини.
  3. Поки корж запікається в духовці, потрібно приготувати крем: Вершкове масло розтопіть і збийте до однорідної кремоподібної маси в окремій тарі. Потім в окремій тарі потрібно збити жовтки з цукровою пудрою і влити в них молоко. Готуючи «Королівський» торт покроково, потрібно багато часу приділити приготуванню крему. Жовтки з молоком і цукром потрібно влити в невелику каструлю і поставити на середній вогонь. Потім остудіть крем і поступово додайте в нього вершкове масло невеликими порціями.
  4. Коли вийде однорідна маса, в крем додають какао і кілька ложок алкогольного напою, продовжуючи помішувати.
  5. Корж розріжте на 3 частини дуже гострим ножем. Потім нанесіть на них крем і змастити ним бічні частини. Після цього торт посипте горішками й залиште в холодному місці на півгодини. Нарешті, торт готовий, і його можна ставити на стіл.

Якщо в приготуванні торта ви використовуєте безе, потрібно окремо збити білки з цукром і невеликою кількістю лимонного соку, потім викласти на папір для випікання і пекти 15 хвилин до рум’яної скоринки. Потім викласти безе на крем між коржами. Можна прикрасити торт безе.

«Королівський» торт з безе дуже сподобається ласунам – в ньому коржі й так хрусткі, а з безе торт стає ще смачніше й ароматніше.

Корисні поради

Вибираючи рецепт «Королівського» торта, зверніть увагу на вибір горіхів. Волоські горіхи мають дуже насичений смак. Їх краще використовувати очищеними від коричневої плівки, яка легко знімається після обсмажування. Тим більше, що він виходить дуже ніжним без борошна, з яскравим смаком горіхів.

Торт «Королівський» краще подавати на стіл теплим, без охолодження. При зберіганні в холодильнику він виходить не таким хрустким. Вибираючи рецепт, який включає безе, краще купити готові вироби в магазині або приготувати їх заздалегідь.

Солодкуватим торт «Горіховий», приготований по-королівськи, виходить, якщо замість волоського горіха використовувати кеш’ю або пекан в тій же пропорції.

Крім того, «Королівський» торт без борошна можна приготувати й з додаванням солонуватого мигдалю й арахісу. Волоський горіх може бути гіркуватим навіть після обсмажування, тому можна експериментувати з вибором горіхів, якщо ви готуєте торт горіховий по-королівськи.

Інший секрет успішного приготування таїться в виборі молока. Воно повинно бути в міру жирним. Ідеальний варіант, якщо ви використовуєте домашнє молоко. Тоді торт «Королівський», який би горіх ви б не використовували, вийде дуже смачним і ніжним. Але замінювати його вершками або сметаною не варто, тому, що крем не вийде пишним.

Якщо ви готуєте торт «Королівський» і вибираєте рецепт з безе, їх можна зробити з додаванням лимонного соку й апельсинової цедри. Кислина злегка відтінить солодкий смак торта.

Приготування домашнього торта не обійдеться і без якісного вершкового масла. Не варто замінювати його на маргарин.

Готуючи в домашніх умовах «Королівський» торт без борошна, який рецепт ви б не використовували, зверніть увагу на вибір какао. Класичний торт вийде смачніше, якщо ви будете використовувати не розчинне какао з молоком типу «Несквік», а гіркий шоколад, натуральний какао-порошок.

Будь-який рецепт можна доповнити гірким шоколадом для випічки, який можна додати в крем або коржі. Тоді домашній рецепт приготування «Королівського» торта дозволить вам отримати дуже смачний крем, який сподобається дітям.

Якщо ви хочете зробити алкогольний крем, то до гіркого шоколаду можна додати 4 або 5 ложок коньяку або коричневого рому. Але даний варіант «Королівського» торта навряд чи варто пропонувати дітям.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close