Домашнє морозиво з авокадо

Це морозиво витягло свій колір з авокадо, але таке сусідство доречно, коли потрібно заморозити фрукт, то чому б не зробити це у вигляді морозива. Пюре з авокадо не забудьте скропити лимонним соком. Морозиво більше схоже на глазур через свою консистенцію, воно готується на збитих в піну вершках. А за основу береться згущене молоко, що зменшує витрати на підготовку, і молоко не треба варити самостійно. Просто посипте готове морозиво морською сіллю, і у вас в роті виявиться ложечка вибухового смаку.
Інгредієнти:
- Авокадо 1 штука (225 грамів), розрізати навпіл, вийняти кісточку й очистити
- Згущеного молока 1 банка (400 грамів)
- Лимонного соку (з 1 лимона) 2 столові ложки
- Щіпка дрібної солі
- Жирних вершків 33% 2 стакани, охолодити
- Спеціальне обладнання: металева прямокутна форма для хліба (22 х 12 см) з високими бортами, охолодіть в холодильнику не менше 30 хвилин
Приготування:
- У блендері близько 1 хвилини збийте до однорідності авокадо, згущене молоко, лимонний сік і сіль; перекладіть у велику миску.
- В іншій великій місткості збивайте вершки міксером на помірно високій швидкості близько 2 хвилин до стійких піків. За допомогою гумової лопатки вмішайте близько 1 стакана збитих вершків в пюре з авокадо. Введіть отриману масу назад у вершки й добре змішайте.
- Перекладіть в охолоджену форму і поставте в морозильну камеру для затвердіння не менше ніж на 4 години, або на всю ніч.
Смачного!