Випічка і ДесертиСолодка випічка

Морквяний пиріг з сирним кремом

Якщо ви хочете здивувати близьких смачною ароматною випічкою, але при цьому не готові довго возитися на кухні, то цей морквяний пиріг під сирним кремом — точно ваш варіант! Абсолютно доступний і при цьому вишуканий рецепт здивує всіх. Повітряний і вологий м’якуш, аромат східних прянощів і ніжний, в міру солодкий крем з вершкового сиру з цукровою пудрою і приємною кислинкою лимонного соку — ідеальне частування.

Інгредієнти:

  • Морква 300 грамів (3 штуки)
  • Масло вершкове 180 грамів + для змащування форми
  • Яйця 3 штуки
  • Цукор 150 грамів
  • Борошно 180 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка з гіркою
  • Сода 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Ванільний цукор 1 чайна ложка
  • Кориця мелена 1 чайна ложка
  • Мускатний горіх мелений на кінчику ножа

Для глазурі:

  • Сир вершковий 150 грамів
  • Масло вершкове 60 грамів
  • Сік лимона 1 чайна ложка
  • Цукрова пудра 50 грамів

Для прикраси (за бажанням):

  • Морква кілька тонких спіральних пластинок
  • М’ята свіжа кілька листочків
  • Кориця мелена 1 щіпка

Приготування:

  1. Борошно просійте (його потрібно трохи більше склянки місткістю 250 мл).
  2. Моркву краще використовувати соковиту — так кекс буде смачніше.
  3. Для крему в цьому рецепті підійдуть маскарпоне, Філадельфія або інші вершкові сири.
  4. Приготуйте тісто.
  5. Вершкове масло розтопіть до м’якого. Додайте цукор і ванільний цукор, збийте до легкої пишноти.
  6. По одному введіть яйця, постійно збиваючи масу віночком.
  7. Додайте сіль, соду, мускатний горіх і корицю.
  8. Потроху підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замісіть тісто.
  9. Перемішайте тісто до однорідності.
  10. Духовку розігрійте до 190 градусів.
  11. Моркву очистьте і натріть на тертці з дрібними отворами.
  12. Терту моркву введіть в тісто, перемішайте.
  13. Вийшло повітряне тісто, яке падає з лопатки грудкою.
  14. Роз’ємну форму діаметром 19 см застеліть пергаментом, змастіть дно і стінки вершковим маслом.
  15. Перекладіть тісто в форму, розрівняйте поверхню лопаткою.
  16. Випікайте морквяний пиріг в розігрітій духовці 45-50 хвилин.
  17. Поки випікається кекс, приготуйте крем.
  18. З’єднайте в глибокій мисці вершковий сир, ванільний цукор, м’яке вершкове масло і чайну ложку лимонного соку. Збийте все віночком до однорідності.
  19. Додайте цукрову пудру і ще раз збийте.
  20. Крем виходить повітряним, густим, добре тримається на лопатці.
  21. Щоб крем ще більше загус, поставте його в холодильник.
  22. Пиріг перевіряється на готовність загостреною дерев’яною паличкою: якщо після того, як ви встромили її в центр пирога, вона залишилася сухою — готово.
  23. Залиште кекс у формі остигати на 10 хвилин.
  24. Перекладіть кекс на решітку і дайте йому охолонути повністю.
  25. Остиглий морквяний пиріг перекладіть на тарілку. Дістаньте з холодильника крем.
  26. Нанесіть товстим шаром крем на поверхню пирога.
  27. Можна прикрасити випічку шматочками або тонкими пластинами моркви, листочками свіжої м’яти й присипати меленою корицею.
  28. Морквяний пиріг з сирним кремом готовий. Можна подавати його до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонний пиріг

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close