Морквяний пиріг з сирним кремом

Якщо ви хочете здивувати близьких смачною ароматною випічкою, але при цьому не готові довго возитися на кухні, то цей морквяний пиріг під сирним кремом — точно ваш варіант! Абсолютно доступний і при цьому вишуканий рецепт здивує всіх. Повітряний і вологий м’якуш, аромат східних прянощів і ніжний, в міру солодкий крем з вершкового сиру з цукровою пудрою і приємною кислинкою лимонного соку — ідеальне частування.
Інгредієнти:
- Морква 300 грамів (3 штуки)
- Масло вершкове 180 грамів + для змащування форми
- Яйця 3 штуки
- Цукор 150 грамів
- Борошно 180 грамів
- Розпушувач 1 чайна ложка з гіркою
- Сода 1 чайна ложка
- Сіль 1 чайна ложка
- Ванільний цукор 1 чайна ложка
- Кориця мелена 1 чайна ложка
- Мускатний горіх мелений на кінчику ножа
Для глазурі:
- Сир вершковий 150 грамів
- Масло вершкове 60 грамів
- Сік лимона 1 чайна ложка
- Цукрова пудра 50 грамів
Для прикраси (за бажанням):
- Морква кілька тонких спіральних пластинок
- М’ята свіжа кілька листочків
- Кориця мелена 1 щіпка
Приготування:
- Борошно просійте (його потрібно трохи більше склянки місткістю 250 мл).
- Моркву краще використовувати соковиту — так кекс буде смачніше.
- Для крему в цьому рецепті підійдуть маскарпоне, Філадельфія або інші вершкові сири.
- Приготуйте тісто.
- Вершкове масло розтопіть до м’якого. Додайте цукор і ванільний цукор, збийте до легкої пишноти.
- По одному введіть яйця, постійно збиваючи масу віночком.
- Додайте сіль, соду, мускатний горіх і корицю.
- Потроху підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замісіть тісто.
- Перемішайте тісто до однорідності.
- Духовку розігрійте до 190 градусів.
- Моркву очистьте і натріть на тертці з дрібними отворами.
- Терту моркву введіть в тісто, перемішайте.
- Вийшло повітряне тісто, яке падає з лопатки грудкою.
- Роз’ємну форму діаметром 19 см застеліть пергаментом, змастіть дно і стінки вершковим маслом.
- Перекладіть тісто в форму, розрівняйте поверхню лопаткою.
- Випікайте морквяний пиріг в розігрітій духовці 45-50 хвилин.
- Поки випікається кекс, приготуйте крем.
- З’єднайте в глибокій мисці вершковий сир, ванільний цукор, м’яке вершкове масло і чайну ложку лимонного соку. Збийте все віночком до однорідності.
- Додайте цукрову пудру і ще раз збийте.
- Крем виходить повітряним, густим, добре тримається на лопатці.
- Щоб крем ще більше загус, поставте його в холодильник.
- Пиріг перевіряється на готовність загостреною дерев’яною паличкою: якщо після того, як ви встромили її в центр пирога, вона залишилася сухою — готово.
- Залиште кекс у формі остигати на 10 хвилин.
- Перекладіть кекс на решітку і дайте йому охолонути повністю.
- Остиглий морквяний пиріг перекладіть на тарілку. Дістаньте з холодильника крем.
- Нанесіть товстим шаром крем на поверхню пирога.
- Можна прикрасити випічку шматочками або тонкими пластинами моркви, листочками свіжої м’яти й присипати меленою корицею.
- Морквяний пиріг з сирним кремом готовий. Можна подавати його до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонний пиріг