Морквяний пиріг з горіхами

Готуємо морквяний пиріг з волоськими горіхами.
Мені дуже подобається цей рецепт морквяного пирога і я часто його готую. Морквяний пиріг виходить дуже ароматним, з ніжною текстурою і збалансованим смаком. А завдяки вершковому крему, такий пиріг прикрасить як сімейне чаювання, так і святковий стіл.
Декілька порад
Тому, що основним інгредієнтом в цьому пирозі виступає морква, то їй потрібно приділити особливу увагу. І ось кілька нюансів:
- Для пирога вибирайте моркву солодких сортів, зазвичай її можна відрізнити за темнішим кольором.
- У тому випадку, якщо вам попалася дуже соковита морква, її потрібно буде злегка віджати через марлю, тоді готовий пиріг буде повітряним, а не зайве мокрим.
- Не використовуйте для подрібнення моркви комбайн, натирати на дрібній тертці важче, але смачний пиріг буде вам гідною нагородою.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Морква 180 грамів
- Борошно пшеничне 140 грамів
- Масло рослинне без запаху 135 мілілітрів
- Яйця курячі 2 штуки
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Сода харчова 0,5 чайної ложки
- Горіхи волоські 60 грамів
- Кориця мелена 0,5 чайної ложки
- Мускатний горіх мелений 1 щіпка
- Імбир свіжий 10 грамів
- Сіль 1 щіпка
- Цукор коричневий 130 грамів
Для крему:
- Вершковий сир 200 грамів
- Цукрова пудра 40 грамів
- Волоські горіхи 10 грамів
- Ванільний екстракт 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Моркву очистити й натерти на дрібній тертці.
- При необхідності віджати через марлю. Загалом має вийти 180 грамів натертої моркви.
- Просіяне борошно змішати з розпушувачем, содою і щіпкою солі.
- Додати корицю і мускатний горіх.
- В окремій мисці збити яйця з цукром.
- Потім додати рослинну олію, збити ще трохи.
- До яєчної маси додати натерту моркву і перемішати.
- На дрібній тертці натерти імбир і додати до моркви.
- Слідом додати борошняну суміш.
- Волоські горіхи подрібнити й додати в тісто.
- Форму для випічки змастити олією і присипати борошном. Вилити в неї тісто. Випікати пиріг в розігрітій до 180 °C духовці протягом 35-40 хвилин.
- Я використовувала форму діаметром 20 сантиметрів.
- Поки печеться пиріг, приготувати вершковий крем.
- Для цього збити вершковий сир з цукровою пудрою й екстрактом ванілі.
- Готовий пиріг остудити й змастити вершковим кремом. Прикрасити волоськими горіхами.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний пиріг з медом і прянощами