Морквяні кекси з глазур’ю

Сучасна кулінарія не знає кордонів, і для приготування десертів в ній все частіше використовуються оригінальні й нетрадиційні поєднання. Морквяні кекси можуть стати улюбленим частуванням у вашому домі. У готовій випічці морква практично не відчувається. Вона лише надає кексам неймовірну соковитість, незвичайний солодкуватий смак і насичений колір.
Дивовижні, яскраві й апетитні морквяні кекси стануть улюбленими ласощами для дітей і дорослих. Морквяні кекси виходять ніжними й просто тануть у роті. Ця чудова кулінарна ідея сподобається і тим, хто вважає за краще корисну випічку з низьким вмістом калорій.
Інгредієнти:
- Морква 180 грамів
- Кокосові пластівці 45 грамів
- Кокосова олія 50 мілілітрів
- Кокосовий цукор 190 грамів
- Йогурт 80 мілілітрів
- Безглютенове борошно 125 грамів
- Пшеничне борошно 125 грамів
- Мигдальне борошно 125 грамів
- Волоські горіхи 50 грамів
- Ізюм 70 грамів
- Мигдальне молоко 180 мілілітрів
- Мелена гвоздика ¼ чайної ложки
- Мелений імбир ¼ чайної ложки
- Мелений мускатний горіх ¼ чайної ложки
- Кориця ¼ чайної ложки
- Морська сіль 1 чайна ложка
- Харчова сода ½ чайної ложки
- Розпушувач 2 чайні ложки
- Екстракт ванілі ½ чайної ложки
- Цукрова пудра 100 грамів
- Мигдальне молоко 35 мілілітрів
Приготування:
- У миску вилити кокосову олію і йогурт, висипати цукор. Збити міксером вміст місткості протягом трьох хвилин до утворення однорідної консистенції.
- В іншу миску висипати безглютенове борошно, харчову соду, розпушувач, морську сіль, корицю, мелений імбир, мускатний горіх і гвоздику. Змішати все до однорідності й відставити на час в сторону.
- У посуд з кокосовою олією додати екстракт ванілі й все ретельно перемішати. Потім додати в миску суміш з мигдального і пшеничного борошна. Після цього влити в місткість порцію мигдального молока.
- Моркву нарізати маленькими шматочками. Разом з родзинками, кокосовими пластівцями й волоськими горіхами додати її в приготоване тісто. Гарненько перемішати тісто, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
- Розігріти духовку до 220 ˚С і підготувати форми для випікання кексів. Рівномірно розлити по формах тісто. Щоб всі кекси вийшли однаковими, можна скористатися мірним стаканом.
- Випікати кекси потрібно протягом п’яти хвилин. Після цього необхідно зменшити температуру до 180 ˚С і продовжити випікання ще 12 хвилин. Перед тим як витягати випічку з духовки, перевірити її на готовність за допомогою зубочистки. При необхідності час випікання можна збільшити на 3-4 хвилини.
- Як тільки кекси будуть готові, можна приступати до приготування глазурі. В окремому посуді збити міксером цукрову пудру і мигдальне молоко. Робити це потрібно до повного розчинення цукру.
- Перед подачею на стіл охолоджені кекси поливають глазур’ю, посипають натертою на дрібній тертці морквою і волоськими горіхами.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Різдвяний штоллен без дріжджів